AcasăNewsDiscovery si-a lansat televiziune 3D in Turcia

Discovery si-a lansat televiziune 3D in Turcia

Discovery Networks a incheiat o intelegere cu compania de telecomunicatii Digiturk din Turcia, prin care programele 3D realizate de Discovery pot fi vizionate, incepand de marti, de abonatii acestei platforme de satelit.

Astfel, Discovery isi continua ofensiva 3D europeana, Turcia devenind prima tara din zona de sud-est a Europei in care programele 3D ale companiei sunt difuzate, incepand din 1 mai. In afara de Turcia, singura tara in care sunt deja disponibile programele 3D ale Discovery este Marea Britanie. Acolo, documentarele 3D ale Discovery pot fi vazute pe „Sky”, compania britanica de televiziune detinuta de magnatul Rupert Murdoch.

In Turcia, programele 3D ale Discovery sunt difuzate pe noua televiziune 3D a platformei de satelit pay-TV (cu plata, n.r.) Digiturk. Discovery va oferi telespectatorilor turci programe produse de propria televiziune 3D a companiei americane – denumita 3net -, care a fost lansata in SUA in 2011. Discovery a lansat, in februarie 2011, in SUA, 3net – prima televiziune la nivel mondial care transmite continut 3D, 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana. Pentru lansarea acestei televiziuni 3D, Discovery s-a aliat cu Sony si IMAX.

Printre programele 3D care vor putea fi vazute de telespectatorii turci se numara seria cu documentare de calatorie „Forgotten Planet”, programul despre persoane care incalca legea „I Almost Got Away With It”, dar si programul special „Oceana Air Show”. Abonatii platformei de satelit Digiturk vor avea de acum acces si la alte programe Discovery, precum „Mythbusters” si „American Chopper”, prin intermediul serviciului Video-on-Demand al companiei turce.

Lansarea serviciului de televiziune 3D in Turcia vine dupa ce, in februarie, televiziunile Discovery, Animal Planet si Discovery Science au fost lansate atat pe platforma de satelit Digiturk, cat si pe Teledunya, un alt furnizor turc de televiziune. Tot pe Teledunya au fost lansate Discovery World si ID: Investigation Discovery, alte doua televiziuni din portofoliul Discovery Networks.

Disponibilitatea serviciului 3D al Discovery in Turcia creste sansele expansiunii europene a televiziunii 3D, care in Romania este insa abia la inceput. Romanii pot vedea in prezent variantele „clasice” ale televiziunilor din portofoliul Discovery Networks – Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase si ID Investigation Discovery.

author avatar
Ciprian Purice
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger