AcasăNewsDirectorul unui colegiu din Iași, acuzat de DNA că a primit bani...

Directorul unui colegiu din Iași, acuzat de DNA că a primit bani pentru transferul unui elev. Despre ce sumă ar fi vorba

sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție

Directorul unui colegiu din municipiul Iaşi este acuzat că ar fi primit bani pentru transferul unui elev de la o unitate de învăţământ la alta, au informat, luni, 18 decembrie, reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Bărbatul – acuzat de DNA de luare de mită – a fost trimis în judecată, alături de alte două persoane cercetate în aceeași cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași.

Conform comunicatului transmis luni, 18 decembrie, de DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a trei persoane. E vorba despre Nistor Gheorghiță, „la data faptei director al Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din municipiul Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, și trimis în judecată în stare de libertate.

De asemenea, au fost trimise în judecată și Sănătescu Andreia-Irina, educator în cadrul unei grădinițe din municipiul Iași, acuzată de dare de mită, precum și Ariton Anca -„la data faptei director al aceleiași grădinițe din municipiul Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită”.

Ce susțin procurorii

Ce se menționează în rechizitoriul întocmit de către procurori în acest caz? „La data de 28 august 2023, inculpatul Nistor Gheorghiță, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, prin intermediul inculpatei Ariton Anca, de la inculpata Sănătescu Andreia-Irina suma de 300 euro, pentru a asigura transferul fiului acesteia din urmă de la un colegiu tehnic la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, pe care-l conducea.

Suma de bani menționată mai sus ar fi fost primită de inculpatul Nistor Gheorghiță în timp ce se afla pe holul aceleiași instituții de învățământ”, se precizează în comunicatul DNA transmis luni, 18 decembrie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași.

author avatar
Andrei Coman
366 afisari

2 COMENTARII

  1. Ooo, dar e o practica prin Bucuresti, ca un copil care nu prea a invatat si a intrat la un liceu slab, sa fie transferat la un Colegiu de calitate.Bineinteles, sunt motive serioase si…. gratuite.

  2. 300 euro?
    saracilor!!!
    la suceava, la CNScM se va deschide sezonul transferurilor la anul.
    cel putin asa se lauda prin targ unii si unele beizadele. dar nu pe sume din astea derizorii de 300 euro ca la saracii de la iasi.
    umbla zvonurili ca vor fi clase la CNScM din susiava unde se așteaptă cate 6-8 transferuri in fiecare clasa.
    deja plozii de avocați si mari uamini di afaciri suseveni se lauda cu viitoarele transferuri catre CNScM, dar nu pe 300 de coco ci de la firmituri de 600 de euro in sus.
    dupa ce ca rup cluburile la învățat, prostii nu-s prosti destul, daca nu is si fuduli.
    si se mai lauda si cand se ascund la fumat pe sub geamurile blocurilor din jurul liceelor.
    dar la susiava dieniea-ul e pretenar cu toata lumia buna, nu sie baga in barfe dintr-astia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger