AcasăNewsDirectorul Transgaz semnează ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla –...

Directorul Transgaz semnează ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla – Podișor

sursa foto: infofinanciar.ro

Au mai rămas doar câteva zile până când va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru conducta de transport gaze naturale pe direcţia Tuzla–Podişor. Se va întâmpla vineri, într-o ceremonie care se va desfășura la Palatul Victoria, sediul Guvernului.

Directorul general Transgaz, Ion Sterian, va semna vineri, 16 iunie, ordinul de începere a lucrărilor pentru contrucția conductei Tuzla – Podișor, o investiție majoră a statului pentru exploatarea și valorificarea gazelor din Marea Neagră, potrivit afaceri.news.

Sterian: „Este un moment foarte important pentru România”

„Este un moment foarte important pentru România, e un moment istoric care este așteptat de prea mult timp”, a afirmat, din Canada, Ion Sterian.

Invitat să reprezinte România, șeful Transgaz se află zilele acestea la cea de-a 29-a ediție a Conferinței de la Montreal – un eveniment de amploare, organizat de Forumul Economic Internațional al Americilor.

Gazoductul, lung de peste 300 de kilometri

Gazoductul, cu o lungime de peste 300 de kilometri, va face posibil ca în nodul tehnologic de la Podişor, gazele din Marea Neagră să intre în sistemul naţional de transport şi să ajungă astfel la operatorii economici şi la gospodăriile din localităţile racordate la sistem.

De asemenea, printre beneficiile acestui proiect figurează legătura pe care o va face între sursele noi de gaze naturale din Coridorul Transbalcanic şi Coridorul Vertical din care face parte şi conducta BRUA.

În acest context, ar mai fi de menționat faptul că pe 16 martie, companiile Transgaz, OMV Petrom și Romgaz au semnat declarația privind încheierea contractelor de rezervare de capacitate de intrare ieșire-ieșire din SNT în punctul Tuzla, penultimul pas pentru exploatarea gazelor din perimetrul Deep Neptun.

Și încă un amănunt semnificativ: valoarea actuală estimată a proiectului este de aproximativ 478 milioane de euro (cu TVA). Pentru această investiție, Transgaz a depus o aplicație de finanțare nerambursabilă din Fondul de Modernizare, împreună cu alte 5 proiecte de infrastructură pentru transportul gazelor naturale.

author avatar
Andrei Coman
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger