AcasăNewsDirectorul SRI George Maior: Este necesar identificarea persoanelor care folosesc cartele pre-pay

Directorul SRI George Maior: Este necesar identificarea persoanelor care folosesc cartele pre-pay

Cartelele pre-platite au fost folosite in atentatele teroriste de la Burgas si Madrid, atrage atentia directorul SRI, George Maior, subliniind ca folosirea acestor sim-uri prezinta o vulnerabilitate sporita.

Maior a vorbit despre necesitatea ca Romania sa aiba o lege care sa reglementeze utilizarea cartelelor pre-pay si care sa ceara identificarea tuturor posesorilor unor astfel de cartele.

Directorul SRI a precizat ca lipsa unei legislatii care sa permita identificarea teroristilor ce folosesc cartele telefonice este o vulnerabilitate majora. Maior a dat ca exemple atentatele teroriste de la Burgas si Madrid, atunci cand, potrivit spuselor sale, cartelele preplatite au fost folosite. „In anul 2012, teroristii Hezbollah au comis atentatul de la Burgas prin utilizarea unor cartele pre-platite achizitionate din alta tara. Spania a introdus legea cartelelor preplatite dupa ce, in urma atentatelor de la Madrid, si-au pierdut viata 192 de oameni si alti 1800 au fost raniti”, a spus seful SRI, citat de b1.ro.

Maior a transmis un mesaj celor care sustin ca inregistrarea datelor personale ale utilizatorilor acestor cartele incalca drepturile omului. „As vrea sa precizez foarte limpede ca prin adoptarea unei legi care reglementeaza utilizarea cartelelor pre-platite , viata privata a cetatenilor este , in fapt, mai bine protejata. Se minte direct si rudimentar atunci cand se afirma nonsalant ca inregistrarea datelor personale ale utilizatorilor de cartele pre-pay incalca drepturile omului. Dimpotriva, eu cred ca acestea sunt profund afectate prin anonimizare”, a mai spus seful SRI, care a subliniat ca aceasta lege nu vizeaza in niciun fel inregistrarea sau interceptarea convorbirilor sau corespondentei telefonice.

author avatar
Alina Costache
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger