AcasăNewsDirectorul societăţii de termoficare din Mangalia, reţinut de DNA/Ce au găsit procurorii...

Directorul societăţii de termoficare din Mangalia, reţinut de DNA/Ce au găsit procurorii la percheziția domiciliară

sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție

Intrat în vizorul procurorilor DNA, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influență. Iar miercuri urmează să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Directorul societăţii de termoficare ce aparţine Consiliului Local Mangalia – Goldterm SA, Doru Colgiu, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă, au informat miercuri procurorii anticorupţie constănţeni.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 9 iulie, a inculpatului Colgiu Doru, director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparţine Consiliului Local Mangalia), pentru „comiterea infracţiunii de trafic de influenţă”.

DNA: Colgiu ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro

Ce mai reiese din comunicatul procurorilor emis în contextul reținerii directorului societății? Faptul că miercuri, 9 iulie, s-ar fi constatat un flagrant.

„La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.

În contextul menționat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se menționează în comunicatul DNA.

În acest caz, mai reiese din precizările reprezentanților DNA, s-a făcut și o percheziție la domiciliul directorului societății respective. „Cu ocazia efectuării unei percheziții la domiciliul inculpatului au fost identificate și ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro și 1.000 de dolari”, se mai arată în comunicatul DNA.

Miercuri, 10 iulie, Colgiu urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.