AcasăNewsDirectorul ROMARM, trimis in judecata pentru instigare la abuz in serviciu

Directorul ROMARM, trimis in judecata pentru instigare la abuz in serviciu

Dan Tache, directorul ROMARM (sursa foto ziuanews.ro)

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov anunta trimiterea in judecata a lui Dan Tache, director general al CN ROMARM SA.

Dan Tache, directorul ROMARM (sursa foto ziuanews.ro)

Dan Tache se afla in stare de arest preventiv si este acuzat de oamenii legii de instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Alaturi de Dan Tache au fost trimisi in judecata si Aurel Veltan, directorul general al SC Carfil SA Brasov, sucursala a CN ROMARM SA, Daniel Liliac, administrator la SC Gold Trans Tur SRL Sacueni, si Silviu Marinescu, sef serviciu calitate in cadrul SC Carfil SA.

Aurel Veltan si Daniel Liliac au fost si ei arestati preventiv, fiind acuzati de comiterea mai multor infractiuni, in timp ce Silviu Marinescu se afla sub control judiciar si este acuzat de abuz in serviciu si tentativa la infractiunea de abuz in serviciu.

Conform procurorilor, in perioada iulie 2013 – iulie 2014, la initiativa inculpatului Tache Dan, director general al CN ROMARM SA, si in urma unei intelegeri prealabile frauduloase cu inculpatul Liliac Daniel – administrator la SC Gold Trans Tur SRL, inculpatul Veltan Aurel, in calitate de director general al SC Carfil SA (filiala a ROMARM), a incheiat sase contracte de prestari servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, cu incalcarea procedurilor de achizitie publica.

De asemenea, inculpatul Veltan Aurel a intocmit si alte inscrisuri in vederea perfectarii acestor contracte. Contractele aveau acelasi obiect, respectiv, igienizarea/curatarea/ecologizarea unor spatii, hale de productie, din incinta societatii brasovene, contaminate cu substante toxice, metale grele si cianuri, rezultate din procesul tehnologic de productie.

Respectivele contracte fie au fost neexecutate, fie executate necorespunzator, cu consecinta prejudicierii SC Carfil SA cu suma totala de 770.857,26 lei, ce reprezinta totodata folos necuvenit pentru SC Gold Trans Tur SRL.

Actionand in aceeasi modalitate, cu incalcarea atributiilor de serviciu si pentru favorizarea inculpatului Liliac Daniel, inculpatul Veltan Aurel a incheiat un alt contract, avand ca obiect cumpararea a doua mijloace fixe, un strung si o masina de filetat, pentru pretul total de 48.646 lei, contract perfectat cu incalcarea procedurilor de achizitie publica, stiind ca toate ofertele pentru aceasta achizitie au fost depuse de Liliac Daniel, cel care era adevaratul beneficiar al contractului.

Contractul nu a mai fost executat datorita interventiei organelor judiciare, dupa efectuarea perchezitiei la sediul Carfil SA, contractul fiind reziliat. Documentele mentionate au fost semnate, cu incalcarea atributiilor de serviciu, si de Marinescu Silviu, in calitate de sef serviciu calitate in cadrul SC Carfil SA.

Procurorii au dispus masura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brasov cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger