AcasăNewsDirectorul Operei Romane, cercetat penal sub control judiciar

Directorul Operei Romane, cercetat penal sub control judiciar

sursa foto: adevarul.ro

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au decis plasarea sub control judiciar al lui Razvan Dinca, directorul Operei Romane.

sursa foto: adevarul.ro

Astfel, magistratii au respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a celui care este suspectat de abuz in serviciu, fals in declaratii si conflict de interese.

Dinca a fost ridicat marti seara de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. Alaturi de acesta, in dosar mai sunt implicati alti patru angajati importanti ai Operei Romane: Alina Ofelia Moldovan — director general adjunct, Georgeta Petrescu — director economic, Madalina Gabriela Iacob — sef birou achizitii publice si Sebastian Eduard Grigore — coordonator echipa tehnica si administrativa.

Decizia luata de magistrati, de a-l plasa pe Razvan Dinca sub control judiciar pentru 60 de zile, nu este una definitiva. Totusi, in mod cert, cel putin in urmatoarele doua luni suspectul nu mai are voie sa-si exercite functia de director al Operei Romane si sa se apropie de sediul institutiei amintite.

Procurorii sustin ca, in calitate de director al Teatrului National de Opereta si, ulterior, al Operei Romane, Razvan Dinca a comis mai multe infractiuni prin intermediul carora a prejudiciat bugetul de stat si bugetele institutiilor amintite cu importante sume de bani. Oamenii legii vorbesc de un prejudiciu de cel putin 700.000 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger