AcasăNewsDirectorul Nuclearelectrica si-a tras bonus 216 salarii!

Directorul Nuclearelectrica si-a tras bonus 216 salarii!

Daca tot nu are habar de existenta statului paralel si ne jigneste inteligenta ignorand o realitate canceroasa a Romaniei anului 2019, sa o ajutam putin pe Viorica Dancila. Printre altele, statul paralel inseamna sa-ti acorzi un bonus de 216 salarii medii ca bugetar! Undeva spre 400.000 de euro, cu bataie, ca avem un curs valutar care tremura dupa cum stranuta maharajahul BNR-ului. Nuclearelectrica este compania la care se lafaie administratorii. Cel mai cald loc de munca din sectorul public, cu soferi platiti mai bine decat profesorii, cu tichete de masa de valori faraonice si vacante platite de/ prin sindicat. Trai pe vatrai pe banii nostri, cum ar zice #rezistii lui M. Ceausescu.

Luna lui cuptor vine la pachet si cu o sedinta „fierbinte” la SNN. Pe 29 iulie este programata Adunarea Generala a Actionarilor Nuclearelectrica, gigantul care administreaza „Atomul” de la Cernavoda. Printre subiectele de pe ordinea de zi, si un punct special, dedicat administratorului executiv care doreste sa primeasca o prima pentru munca depusa. Ceva simbolic, dupa cum reiese si din convocatorul sedintei AGA: „Modificarea pct. 8.1 din Hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor SNN nr. 3/10.04.2019 dupa cum urmeaza: Aprobarea limitelor generale ale remuneratiei administratorului executiv – indemnizatia fixa, lunara, intre 5-6 ori media pe ultimele 12 luni a castigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfasurata, conform obiectului principal de activitate inregistrat de societate la nivel de clasa conform clasificatiei activitatilor din economia nationala; – componenta variabila anuala, intre 24-36 ori indemnizatia fixa bruta lunara”.

Se vede, dupa cum spuneam, ca este ceva simbolic. Intre 24 si 36 ori indemnizatia fixa bruta lunara. Adica o prima de 216 salarii, maruntis pentru domnul administrator executiv al SNN. Sa facem si un calcul, nu este complicat, caci avem datele INS, care spun ca in sectorul de productie al energiei electrice avem un castig salarial mediu brut de 7.663 de lei. Asadar, membrii AGA ai Nuclearelectrica vor vota acordarea unui bonus de 1,65 milioane de lei!

A, sa nu uit! Din convocatorul AGA reiese ca si alti sefi din SNN vor primi bonusuri anuale, nu doar directorul. „De asemenea, pct. 3 din Hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor SNN nr. 6/20.05.2019 se va modifica in mod corespunzator, in sensul in care limitele generale ale remuneratiei anuale a directorilor vor fi intre 24-36 ori indemnizatia fixa bruta lunara”.

In 2018, SNN a raportat un profit net de 390 de milioane de lei. Asadar, iata ca sunt bani pentru prime, sa nu mai carcoteasca useristii de serviciu de la Reactorul 1. Sau erau cei de la „2” care comentau pe la colturi? In orice caz, nu-i treaba lor, stie mai bine statul paralel cum se impart banii!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
932 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger