AcasăNewsDirectorul NSA: Ideologia ISIS rezoneaza din ce in ce mai mult...

Directorul NSA: Ideologia ISIS rezoneaza din ce in ce mai mult cu americanii

Seful Comandamentului Cibernetic al Agentiei Nationale pentru Securitate a SUA, Mike Rogers, care se afla si la conducerea agentiei, a avertizat, luni, cu privire la capacitatea Statului Islamic de a recruta online din ce in ce mai multi americani.

Mike Rogers, ingrijorat ca americanii cedeaza pe capete sirenelor jihadiste

Rogers a aratat ca aceasta tendinta este in crestere evidenta si nu diminueaza, iar ideologia grupului terorist rezoneaza din ce in ce mai mult cu cetatenii SUA, informeaza CNN. Oficialul a mai declarat ca recentele eforturi ale ISIS de a-si  utiliza  cybercapacitatile mai degraba ca arma ofensiva decat numai pentru recrutare si difuzare ideologica este o ”mare preocupare” pentru NSA. Cu privire la cyberatacurile gruparilor teroriste, diferite de cele comise de hackeri din tari precum Coreea de Nord sau China, Rogers a estimat ca ”fiecare scenariu e diferit”. ”Nu am un raspuns lesne de dat. Mecanismele a ceea ce folosesti pentru a face aceste presiuni, cred, variaza in functie de ce entitate vrei sa o modelezi si prin care ii spui: atentie, nu vrei sa mergi pe drumul asta, iar daca o faci trebuie sa sti ca este un pret pe care ai sa-l platesti”.

Securitate sau viata privata?

Provocarea pentru NSA, a declarat Rogers in cadrul unui forum pe cybersecuritate, este echilibrul intre viata privata si securitate. ”Este vorba de un compromis la care trebuie sa ajunga comunitatea de informatii si Congresul pana la sfarsitul lunii, cand legea care reglementeaza puterea Curtii pentru supravegherea informatiilor straine (Foreign Intelligence Surveillance Court) expira. Trebuie sa cream un cadru pentru acest program care sa-i permita generarea capacitatilor si resurselor sale pentru apararea natiunii, dar am invatat sa facem aceasta de-o maniera care garanteaza viata privata a cetatenilor nostri si care sa genereze o mai mare incredere in sanul natiunii cu privire la ce face NSA”, a subliniat directorul agentiei.

Ghidul de supravietuire a jihadistului in Occident: cremene si prezervative

Recent, ISIS a lansat un ghid de supravietuire a jihadistului in teritorii ostile. Adica in Occident. Intitulat ”Cum sa supravietuiesti in tarile occidentale”, si distribuit in format digital, ghidul contine sfaturi pentru jihadisti pentru a trai deghizati in randurile dusmanului, cum ar fi: gasirea unui nume occidental, evitarea hainelor islamice, portul lentilelor de contact colorate, barba rasa…Este recomandat si un kit de supravietuire care sa contina cremene, chibrituri, o lupa, carlige si prezervative…pentru a stoca eficient apa in caz de intemperii.

 

author avatar
Tudor Borcea
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger