Cauta

Directorul NSA: Fara criptare, atentatele din Paris nu ar fi avut loc

Atentatele din 13 noiembrie din Franta nu ar fi avut loc fara utilizarea dispozitivelor de comunicare criptate, care au permis jihadistilor sa scape de radarele de supraveghere, a declarat directorul Agentiei americane pentru Securitate Nationala, Michael Rogers.

Michael Rogers deplange criptarea telefoanelor, pe fondul luptei marilor producatori cu justitia americana

Directorul NSA a confirmat utilizarea tehnologiilor de criptare in organizarea atentatelor teroriste coordonate din Paris, revendicate de ISIS, soldate cu 130 de morti si sute de raniti, informeaza Europe 1. Potrivit lui Rogers, ”anumite comunicatii” ale teroristilor ”erau criptate”. Michael Rogers a afirmat ca este in favoarea criptarii in ceea ce priveste siguranta pe Internet dar ca are rezerve cu privire la unele aparate care nu pot fi decriptate, in pofida unor decizii ale justitiei sau autoritatilor in acest sens. ”Criptarea ne face mai dificila indeplinirea misiunii? Da”, a deplans acesta.

Patronul Apple refuza decriptarea unui telefon

O veritabila lupta s-a angajat intre Tim Cook, patronul Apple, si guvernul american cu privire la protectia datelor stocate pe telefoane reputate ca inviolabile, in urma unei solicitari a justitiei in cadrul unei anchete asupra atacului terorist din San Bernardino. Un judecator american a cerut, marti, Apple sa ajute FBI sa acceada la continutul criptat al iPhone-ului unuia din atentatori. Apple a estimat cererea ca una ”fara precedent” si care ”ameninta securitatea” clientilor, cu ”implicatii care depasesc mult cadrul legal al situatiei”, a declarat patronul Apple, Tim Cook, noteaza Le Parisien. Cook este unul din cei mai ferventi aparatori ai criptarii din Silicon Valley, prezentata ca o maniera de protejare a vietii private si securitatii utilizatorilor. ”Apple a ales sa protejeze un terorist ISIS mort, decat securitatea poporului american”, a reactionat senatorul republican Tom Cotton. Insa patronul Google, Sundar Pichai, l-a sustinut pe patronul Apple. ”Fortand companiile sa autorizeze piratarea ar putea compromite sfera privata a utilizatorilor. Noi concepem produse sigure pentru protejarea informatiilor si oferim acces fortelor de ordine la date pe baza unor mandate legale valide. Dar este complet diferit sa ceri companiilor sa permita piratarea aparatelor si datelor utilizatorilor. Ar putea constitui un precedent ingrijorator”, a spus Pichai.

Ultimele stiri

  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Drogul „neobișnuit de puternic” care a băgat Anglia în alertă. Un om a murit, iar alți opt sunt la spital
  • A 12-a arestare în cazul atentatului de la Moscova
  • Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic, vândut cu peste 1 milion de euro
  • Eșec de proporții: consolidarea clădirilor, pusă pe pauză de Nicușor Dan
  • Doi angajaţi ai unei bănci din România, acuzaţi că i-au sustras unui client de 64 ani suma de 140.000 de euro. Cum au acţionat
  • Ce amendă rişti să încasezi dacă faci grătar pe balcon, de 1 Mai. Autorităţile au tras un semnal de alarmă
  • Anunţ despre pensiile românilor, înainte de Paştele 2024. Răsturnare de situaţie. Când vin banii. Ce a transmis Poşta Română
  • Exit mobile version