Cauta

Directorul NSA: Fara criptare, atentatele din Paris nu ar fi avut loc

Atentatele din 13 noiembrie din Franta nu ar fi avut loc fara utilizarea dispozitivelor de comunicare criptate, care au permis jihadistilor sa scape de radarele de supraveghere, a declarat directorul Agentiei americane pentru Securitate Nationala, Michael Rogers.

Michael Rogers deplange criptarea telefoanelor pe fondul luptei marilor producatori cu justitia americana

Directorul NSA a confirmat utilizarea tehnologiilor de criptare in organizarea atentatelor teroriste coordonate din Paris, revendicate de ISIS, soldate cu 130 de morti si sute de raniti, informeaza Europe 1. Potrivit lui Rogers, ”anumite comunicatii” ale teroristilor ”erau criptate”. Michael Rogers a afirmat ca este in favoarea criptarii in ceea ce priveste siguranta pe Internet dar ca are rezerve cu privire la unele aparate care nu pot fi decriptate, in pofida unor decizii ale justitiei sau autoritatilor in acest sens. ”Criptarea ne face mai dificila indeplinirea misiunii? Da”, a deplans acesta.

Patronul Apple refuza decriptarea unui telefon

O veritabila lupta s-a angajat intre Tim Cook, patronul Apple, si guvernul american cu privire la protectia datelor stocate pe telefoane reputate ca inviolabile, in urma unei solicitari a justitiei in cadrul unei anchete asupra atacului terorist din San Bernardino. Un judecator american a cerut, marti, Apple sa ajute FBI sa acceada la continutul criptat al iPhone-ului unuia din atentatori. Apple a estimat cererea ca una ”fara precedent” si care ”ameninta securitatea” clientilor, cu ”implicatii care depasesc mult cadrul legal al situatiei”, a declarat patronul Apple, Tim Cook, noteaza Le Parisien. Cook este unul din cei mai ferventi aparatori ai criptarii din Silicon Valley, prezentata ca o maniera de protejare a vietii private si securitatii utilizatorilor. ”Apple a ales sa protejeze un terorist ISIS mort, decat securitatea poporului american”, a reactionat senatorul republican Tom Cotton. Insa patronul Google, Sundar Pichai, l-a sustinut pe patronul Apple. ”Fortand companiile sa autorizeze piratarea ar putea compromite sfera privata a utilizatorilor. Noi concepem produse sigure pentru protejarea informatiilor si oferim acces fortelor de ordine la date pe baza unor mandate legale valide. Dar este complet diferit sa ceri companiilor sa permita piratarea aparatelor si datelor utilizatorilor. Ar putea constitui un precedent ingrijorator”, a spus Pichai.

Ultimele stiri

  • Controlul exporturilor de pământuri rare: bun pentru China, rău pentru afaceri
  • Emmanuel Macron învață ce înseamnă dominația Nvidia
  • Miza acaparării României. Apele din statele UE sunt otrăvite
  • Importăm și șefii de servicii secrete? Cu dedicație de la Elysee: Cioloș la SRI, Ciolacu la SIE!
  • Cel mai mare port al Europei se pregătește pentru un război cu Rusia
  • Bolojan și coaliția își bat joc de populație. Cresc subvențiile de la stat pentru partide
  • Israel și America nu au îngenuncheat Iranul
  • Atac mișelesc. CCR interzice grevele și protestele românilor
  • Legea europeană privind inteligența artificială are nevoie de o pauză, nu de un full stop
  • Toni Kroos, devastator: „Nu există oameni săraci în fotbal”
  • Exit mobile version