AcasăNewsDirectorul INFP, despre cutremurul de 5 grade: "O data la 4-5 ani...

Directorul INFP, despre cutremurul de 5 grade: „O data la 4-5 ani se produce un astfel de cutremur”

Directorul Institutului National de Fizica a Pamantului sustine ca un cutremur de 5 grade magnitudine, precum cel care a avut loc sambata seara, la ora 21.18, in zona Vrancea, se intampla o data la patru-cinci ani.

„Cutremurul de 5 grade se incadreaza in activitatea seismica specifica zonei Vrancea, practic, o data la 4-5 ani se produce un astfel de cutremur, ultima oara in 2009.  Celelalte cinci cutremure de ieri si azi au fost micute. In mod normal nu se produc replici la cutremure de acest gen, dar, evident, nu se stie niciodata. Replicile ar trebui sa fie mai mici, daca vor exista. Pentru zona Vrancea, un cutremur care produce pagube este de peste 7 grade, nu cele de 5 sau 6 grade”, a explicat, la Realitatea TV, Constantin Ionescu, director general INFP.

Seismul s-a produs sambata, 29 martie, la ora 21.18, la o adancime de circa 150 de kilometri, in apropiere de orasele Focsani, Sfantu Gheorghe si Ramnicu Sarat.

Este unul dintre cele mai puternice seisme produse in ultimii ani, in zona Vrancea, si este al cincilea produs doar sambata. Celelalte seisme produse sambata, in zona Vrancea, au fost de 4,3 grade pe scara Richter (ora 03.55), 2,9 grade pe scara Richter (ora 09.59), 3 grade pe scara Richter (ora 14.36) si 3 grade pe scara Richter (ora 16.29).

author avatar
Andra Nesu
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger