AcasăNewsDirectorul general al BBC a demisionat in urma unui scandal de abuz...

Directorul general al BBC a demisionat in urma unui scandal de abuz sexual

(foto:Agerpres)

Directorul general al BBC, George Entwistle, si-a dat demisia dupa ce reporterii postului de televiziune au acuzat de pedofilie un fost demnitar conservator.

(foto:Agerpres)

Directorul a considerat ca trebuie sa-si asume raspunderea pentru grava eroare comisa de cei din subordinea sa si a renuntat la post, la doua luni de la instalarea in functie.

Jurnalistii britanici de la BBC au prezentat o ancheta, la inceputul lunii noiembrie, in care un martor afirma ca a fost abuzat sexual de un fost membru al Partidului Conservator. Numele demnitarului nu a fost facut public, dar acesta a putut fi identificat cu usurinta. Acuzatiile aduse fostului politician s-au dovedit a fi false, asa ca BBC a fost nevoit sa isi ceara scuze pentru eroarea comisa.

Conform New York Times, directorul general si-a dat demisia considerandu-se responsabil pentru continutul editorial, deoarece el ocupa si functia de redactor-sef.  Entwistle a spus sambata seara ca ancheta difuzata pe 2 noiembrie a reprezentat o mare greseala pentru standardele postului de televiziune britanic si si-a anuntat demisia. “Toate evenimentele din ultimele saptamani m-au facut sa cred ca BBC are nevoie de un nou lider”, a anuntat George Entwistle.

author avatar
Andra Nesu
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger