AcasăNewsDirectorul FMI: "Nu mai finantam Grecia daca nu-si achita datoria"

Directorul FMI: „Nu mai finantam Grecia daca nu-si achita datoria”

Uniunea Europeana trece prin momente extrem de dificile din cauza Greciei, care a ajuns in pragul colapsului financiar.

Grecia ar trebui sa achite, pana la 30 iunie, o datorie de 1,7 miliarde de dolari catre Fondul Monetar International, insa guvernul condus de Alexis Tsipras nu a fost de acord cu regulile de austeritate impuse de FMI.

In aceste conditii este foarte posibil ca Grecia sa nu poata achita rata respectiva, astfel ca Grecia ar putea intra in incapacitate de plata.

Tsipras joaca tare si spune ca Grecia ar trebui sa organizeze un referendum pentru a se afla daca grecii sunt de acord cu regulile impuse.

In schimb, Christine Lagarde, directorul FMI, ameninta Grecia cu pedepse maxime. „Programul de finantare convenit expira pe 30 de iunie. Referendumul Greciei se va referi la propuneri si aranjamente care nu vor mai fi valide. Totusi, daca Grecia nu va plati catre FMI datoria de 1,7 miliarde de dolari, scadenta la 30 iunie, nu va mai avea acces la finantare”, a fost mesajul transmis de Christine Lagarde.

Exista informatii conform carora Alexis Tsipras le-a transmis deja liderilor Eurogrupului cu care Grecia a negociat faptul ca referendumul va avea loc indiferent de deciziile luate de acestia. In aceste conditii este de asteptat ca falimentul Greciei sa fie anuntat in cel mai scurt timp.

author avatar
Cristi Ionita
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger