AcasăNewsDirectorul Finantelor Publice Ploiesti, retinut de DNA

Directorul Finantelor Publice Ploiesti, retinut de DNA

Directorul Directiei de Finante Ploiesti, Daniel Petre, a fost retinut, ieri, de procurorii DNA, fiind suspectat ca a primit mita 60.000 de lei de la reprezentantul unei firme, pentru atribuirea unui contract cu Consiliul Judetean, dar si pentru a favoriza societatea la controalele economice.

Daniel Cristian Petre a fost ridicat de mascati de la serviciu

Daniel Cristian Petre a fost retinut pentru 24 de ore, fiind suspectat de luare de mita, fapte savarsite in perioada in care era director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul CJ Prahova, avand atributii delegate de administrator public si ulterior director executiv in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

Spaga si favoruri

Potrivit procurorilor, in perioada aprilie – mai 2012 Daniel Petre a primit de la un denuntator 60.000 de lei, pentru ca, in calitate de director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul CJ Prahova, sa faca demersuri pentru favorizarea unei firme, in sensul atribuirii unei lucrari privind modernizarea unui drum judetean, finantata din fondurile Consiliului Judetean Prahova. De asemenea, Daniel Petre a promis ca va face demersuri si in legatura cu efectuarea cu prioritate a platilor catre societatea respectiva si suplimentarea cu 20% din valoarea totala a lucrarii mentionate, pe parcursul derularii contractului. Mai mult, acelasi Petre a incercat, in cea de-a doua jumatate a anului 2013, sa-l sprijine direct sau indirect pe denuntator, care era cercetat intr-un dosar inregistrat pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

author avatar
Nicole Ionescu
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger