AcasăNewsDirectorul executiv al APIA Arad, trimis in judecata

Directorul executiv al APIA Arad, trimis in judecata

sursa foto: aradon.ro

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara anunta trimiterea in judecata a lui Alda Gheorghe, directorul executiv al APIA Arad.

sursa foto: aradon.ro

Acesta este acuzat de conflict de interese, respectiv a aprobat o decizie de acordare a platilor in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata pentru campania 2009, in favoarea unei societati comerciale in care sotia sa avea calitatea de asociat.

Conform procurorilor, Alda Gheorghe a prejudiciat statul cu peste 200.000 de lei, respectiv suma totala incasata de societatea comerciala in care sotia sa avea calitatea de asociat.

Oamenii legii sustin ca, in baza deciziei semnate de directorul executiv al APIA Arad, s-a platit societatii comerciale restul sumei de 56.336 lei pentru Schema de plata unica pe suprafata – S.A.P.S. si suma de 153.741 lei pentru Schema pentru plati nationale directe complementare – P.N.D.C. 1, suma totala fiind de 210.077 lei.

Magistratii de la Curtea de Apel Timisoara si-au declinat competenta in acest dosar, astfel ca Alda Gheorghe va fi judecat de magistratii de la Judecatoria Arad.

author avatar
Cristi Ionita
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger