AcasăNewsDirectorul Companiei Nationale „Romarm”, retinut de DNA pentru abuz in serviciu ...

Directorul Companiei Nationale „Romarm”, retinut de DNA pentru abuz in serviciu

(foto: gorjeanul.ro)

Directorul general al „Romarm”, Dan Tache, si seful sucursalei din Brasov a companiei, Aurel Veltan, au fost retinuti pentru abuz in serviciu.

(foto: gorjeanul.ro)

Acestia sunt acuzati de incheierea ilegala a mai multor contracte de prestari servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, care a incasat peste 770.000 de lei fara a executa serviciile angajate. Alaturi de ei a mai fost retinut si Daniel Liliac, administrator la SC Gold Trans Tur SRL Sacueni, pentru infractiunile de complicitate la abuz in serviciu.

Cei trei, intre iulie 2013 – iulie 2014, in deplina intelegere, au incheiat mai multe contracte de prestari servicii cu incalcarea prevederilor legale, servicii care se refereau la igienizarea/curatarea/ecologizarea unor spatii, hale de productie, din incinta societatii brasovene, contaminate cu substante toxice, metale grele si cianuri rezultate din procesul tehnologic de productie. Compania Nationala „Romarm” este principalul exportator de armament romanesc. Procurorii au solicitat Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a celor trei pentru 30 de zile.

author avatar
National
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger