AcasăNewsDirectorul CFR Călători caută să își explice declarația care a scandalizat: ”Un...

Directorul CFR Călători caută să își explice declarația care a scandalizat: ”Un moment de lipsă de concentrare”/Tudose, reacție tăioasă  

Directorul CFR Călători caută să își explice declarația care a scandalizat: ”Un moment de lipsă de concentrare”/Tudose, reacție tăioasă   (sursa foto: clubferoviar.ro)

După ce în cursul dimineții de joi, întrebat fiind despre situația unui tren cu copii, care rămăsese blocat ore întregi în câmp, în drumul de pe litoral spre Gara de Nord, a dat un răspuns care a generat un val de reacții, inclusiv de la vârful Guvernului, Ovidiu Vizante a transmis public câteva explicații.

Totul după ce, în primă fază, când o jurnalistă de la Antena 3 a vrut să afle de la șeful CFR Călători de ce nu a ajuns o locomotivă, timp de opt ore, la trenul locat, Vizante dăduse un răspuns cu totul nepotrivit. ”De ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați totuși să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația”.

Ulterior, în cursul după-amiezii, Vizante a venit cu explicații. “A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor”, susține Vizante, citat într-o informare postată pe site-ul instituției pe care o conduce.

Din care reiese și că ”directorul CFR Călători asigură toți pasagerii că, mai ales în situații dificile, compania a depus și depune toate eforturile pentru a depăși dificultățile survenite cât mai rapid”.

Tudose: E consternat că e luat la întrebări despre ce trebuia sa facă el

Declarațiile mai-marelui CFR Călători continuă, însă, să genereze ecouri pe scena politică. În acest sens, fostul premier Tudose, actualmente europarlamentar, lansează un tir de săgeți la adresa directorului CFR Călători.

”Ovidiu Vizante.

Acesta este numele formei de organizare a materiei care e ,,Șef” la CFR. Acesta declară, senin, că nu a avut ce face pentru cei 1000 de călători ce au stat aproape 10 ore blocați într-un tren la 100km de București. Fiindcă a căzut un pom. Și a declarat, tot senin, întrebat de un reporter, că nu avea cum să trimită nici apă. Dar le va da când vor ajunge în București! Generos.

Dacă citiți toată ,,declarația“ lui, indiferența și suficiența, tonul de ,,jupân”, nonșalanța cu care omu’ e consternat că e luat la întrebări despre ce trebuia sa facă el…. devine clar că personajul va ajunge în #echipacâștigătoare alături de Cîțu!”, scrie Tudose, pe facebook, cu trimitere la congresul PNL, din toamnă, și la faptul că premierul aspiră la șefia principalei formațiuni din cadrul actualei coaliții de guvernare.

Social-democratul dă de înțeles că această întreagă situație nu ar trebui să rămână fără urmări, și lasă să se întrevadă faptul că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, ar trebui să ia o decizie. ”Darwin a murit căutând veriga lipsă în scara evoluției umane, nu găsea ,,creatura” care să umple locul între maimuță și om. Dacă mai trăia (la mulți ani Darwin), acum era mai lămurit!

Vizante îl cheamă, domnule ministru Drulă! Vizante de la CFR! Nu merită să fie lăsat să-și dea demisia…..”, conchide Tudose.

Cîțu: Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă

Pe de altă parte, premierul a revenit, de această dată pe Facebook, cu un scurt mesaj pe acest subiect. ”Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, sună mesajul postat pe pagina premierului Cîțu.

Anterior în cursul zilei de joi, șeful Executivului afirmase în fața presei, referitor la declarațiile pe care le făcuse directorul CFR Călători, următoarele aspecte: ”Să răspundă cei care se ocupă de acest lucru. Dacă oamenii au suferit de pe urma modului în care este administrată în special pentru călători, ar trebui să răspundă ministerul de resort. (…) Mi se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef al CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte. Soluţia este a celor care administrează sectorul respectiv”.

452 afisari

7 COMENTARII

  1. E chiar culmea sa intrebi directorul Cfr de mersul trenurilor, asta se afla la informatii la gara.

  2. La informatiii acolo intrebi da cand ajunge in gara trenul ARAD-MANGALIA?
    O sa zica ca ajunge imediat in jur de 2-3 ore da dupa 8 ore sa intrebi.

  3. S a gasit vinovatul !
    Peeseedee e de vina !
    Ganditi cum s ar fi comportat sefii companiei de cale ferata in Japonia, daca acolo s ar fi intamplat asta….
    Dar…noi nu avem guvernarea din…Japonia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger