AcasăNewsDirectorul ANM a anuntat zonele in care vor cadea ploi insemnate cantitativ,...

Directorul ANM a anuntat zonele in care vor cadea ploi insemnate cantitativ, in urmatorul interval

Prezent, vineri, la Guvern, unde a fost organizata o sedinta a Comandamentului de Urgenta, Ion Sandu, seful ANM, a facut o serie de precizari cu privire la evolutia precipitatiilor din urmatoarele ore, pe durata valabilitatii Codului galben de ploi, emis pentru cea mai mare parte a tarii, inclusiv Capitala.

Astfel, conform datelorcomunicate de catre directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, in urmatorul interval cele mai insemnate cantitati de precipitatii vor acoperi Muntenia, Dobrogea, Moldova si centrul Transilvaniei, o parte din aceste regiuni fiind deja afectate de ploi, in saptamanile trecute.  „Codul galben este emis pentru un numar mare de judete, dar cantitatile mai importante de precipitatii vor fi in Muntenia, Dobrogea, Moldova si centrul Transilvaniei„, a anuntat Sandu.

Cat priveste posibilitatea ca prezenta avertizare, valabila de vineri dimineata, pana sambata la ora 23, pentru majoritatea judetelor tarii, inclusib Bucurestiul, sa fie prelungita, cum anuntasera meteorologii anterior, Sandu a precizat: „Maine (sambata-n.r.) dimineata, ANM va restrange codul galben din partea de vest a tarii, dar partea de est va ramane pana maine seara asa cum este emisa”.

In regiunile vizate de Codul galben sunt anuntate precipitatii, insotite de descarcari electrice, dar si de intensificari ale vantului, ce pot lua aspect de vijelie.

282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger