AcasăNewsUPDATE Directorul Romgaz suspectat de conflict de interese si fapte de coruptie...

UPDATE Directorul Romgaz suspectat de conflict de interese si fapte de coruptie a demisionat

UPDATE Marcel Piteiu si-a dat demisia, au anuntat reprezentantii Romgaz.

ANI il suspecteaza pe Adrian Marcel Piteiu, directorul general al Romgaz Medias, de conflict de interese si fapte de coruptie.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat, miercuri, printr-un comunicat de presa, ca in urma procedurilor de evaluare, a constatat „existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunilor de conflict de interese, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie”, de catre directorul Rlmgaz Medias.

Conform ANI, in exercitarea atributiilor de serviciu in calitate de reprezentant legal al S.N.G.N. „ROMGAZ” S.A. Medias, Piteiu „a participat la luarea deciziilor si a indeplinit acte, in procesul de atribuire a contractelor de achizitii publice, prin aprobarea de  referate de necesitate, documentatii de atribuire, rapoarte si hotarari privind desemnarea ofertelor castigatoare si prin incheierea de contracte comerciale cu S.C. APROV S.A. Medias (societate la care acesta a detinut, in perioada 2001 – 2005, calitatea de administrator), beneficiul patrimonial obtinut fiind in cuantum de  66.454.374,17 Lei (aprox. 15.218.442 Euro)”.

De asemenea, ANI anunta ca, in perioada 18.03.2005 – 19.01.2009, Adrian Piteiu a exercitat succesiv, in cadrul Societatii Nationale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Medias, functiile de Director general adjunct (incepand cu data de 18.03.2005), Director – Directia Explorare (incepand cu data de 15.06.2007) si Director general (incepand cu data de 19.01.2009).

Totodata, Piteiu a detinut si functia de administrator in cadrul societatii S.C. APROV S.A. Medias, in perioada 07.11.2001 – 25.05.2005, perioada in care, ” in calitate de reprezentant legal al Societatii Nationale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Medias, a participat la luarea deciziilor si a indeplinit acte, in procesul de atribuire a contractelor de achizitii publice, prin aprobarea de  referate de necesitate, documentatii de atribuire, rapoarte si hotarari privind desemnarea ofertelor castigatoare si prin incheierea de contracte comerciale cu S.C. APROV S.A. Medias, societate care, astfel, a realizat incasari in valoare totala de 66.454.374,17 Lei”.

ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila savarsire de catre Piteiu a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de Codul Penal al Romaniei, precum si a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

author avatar
eNational
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger