AcasăNewsDirector din Nuclearelectrica, trimis in instanta de DNA

Director din Nuclearelectrica, trimis in instanta de DNA

Directorul Directiei Dezvoltare Investitii in cadrul SN Nuclearelectrica SA, totodata membru al comisiei de examinare pentru angajare in cadrul companiei, va ajunge in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, dupa ce procurorii anticoruptie au decis trimiterea sa in judecata.

DNA-ul il acuza pe Constantin-Alexandru Havris de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Mai exact, ca anul trecut, in vara, ar fi furnizat unei persoane subiectele la proba scrisa pentru ocuparea unui post de economist.

Iata ce se mentioneaza in comunicatul transmis de DNA cu privire la acuzatiile aduse directorului in cauza:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii august 2018, inculpatul Havris Constantin-Alexandru, in calitatile mentionate mai sus, a transmis, prin email, unei persoane, subiectele ce urmau a fi date cu ocazia sustinerii probei scrise (cinci intrebari si raspunsurile aferente) pentru ocuparea unui post de economist in cadrul Departamentului Implementare Proiect U3-U4 CNE Cernavoda – Directia Dezvoltare Investitii al Societatii Nationale Nuclearelectrica S.A.

Urmare a acestui demers, in data de 14 august 2018, cu ocazia examinarii scrise, beneficiarul subiectelor a obtinut o nota care i-a permis promovarea concursului si implicit angajarea in functia de economist.

Ulterior, inculpatul Havris Constantin-Alexandru a completat in fals procesul verbal de examinare a candidatilor, atat pentru proba scrisa cat si pentru cea interviului, in conditiile in care la aceasta din urma nu a fost prezent, fiind plecat in concediu.”

310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger