AcasăNewsDirector de la "Coresi", trimis in judecata de DNA

Director de la „Coresi”, trimis in judecata de DNA

sursa foto: listamarci.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis, luni, trimiterea in judecata a lui Gheorghita Stefan Cosmin, director al Sucursalei Imprimeria „Oltenia” din cadrul Companiei Nationale a Imprimeriilor „Coresi” SA.

sursa foto: listamarci.ro

Acesta este acuzat de abuz in serviciu. Pentru aceeasi infractiune a fost trimis in judecata si Popa-Florea Ionica-Flori, sef Compartiment contabilitate, salarizare si personal in cadrul aceleiasi institutii.

Conform procurorilor DNA, la 15 iunie 2012, Gheorghita Stefan Cosmin si Popa-Florea Ionica-Flori au incheiat un contract de inchiriere cu o societate comerciala, avand ca obiect suprafetele de teren de 865,27 mp si 6,45 mp aflate in administrarea sucursalei „Oltenia” a imprimeriilor „Coresi”, fara respectarea unei proceduri specifice licitatiei publice, cauzand o paguba materiala in cuantum de 109.952,47 lei in patrimoniul CNI Coresi SA.

De asemenea, contractul a fost incheiat cu nerespectarea abuziva a prevederilor legale incidente, a atributiilor de serviciu, a normelor interne obligatorii de atribuire a contractelor de inchiriere aplicabile in cauza si a Hotararii nr. 5/21.12.2009 a Consiliului de Administratie al CNI Coresi SA (prin care s-au stabilit tarifele minime obligatorii de inchiriere a activelor companiei).

Prin incheierea acestui contract de inchiriere s-a obtinut implicit un folos material necuvenit pentru firma respectiva, caruia i s-a atribuit practic respectivul contract prin incredintare directa, cu incalcarea normelor susmentionate, fiind stabilite clauze unilateral avantajoase pentru aceasta si pagubitoare pentru CNI Coresi SA.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatilor, pana la concurenta sumei de 109.952,47 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cei doi inculpati aflandu-se in stare de libertate.

author avatar
Cristi Ionita
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger