AcasăNewsDirector CNCAN, trimis in judecata pentru luare de mita

Director CNCAN, trimis in judecata pentru luare de mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a lui Radu Viorel Gheorghe, directorul Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din cadrul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN).

Radu Viorel Gheorghe este acuzat de procurorii DNA de luare de mita in forma continuata, trei acte materiale.

Conform procurorilor DNA, „in perioada iulie – septembrie 2015, in calitate de director al Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din cadrul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), inculpatul Radu Viorel Gheorghe a pretins si primit de la administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, in trei transe, suma totala de 8.000 lei, in contextul in care a conditionat urgentarea efectuarii inspectiilor in teren pentru emiterea a trei autorizatii speciale, cu incalcarea atributiilor de serviciu si a prevederilor Regulamentului privind Taxele si Tarifele pentru Autorizarea si Controlul Activitatilor Nucleare.

La data de 1 septembrie 2015, in acelasi scop, inculpatul Radu Viorel Gheorghe a primit de la denuntator suma de 2.500 lei, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

In cauza, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 3.851 lei, ridicata de la inculpatul Radu Viorel Gheorghe”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

author avatar
Cristi Ionita
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger