AcasăNewsDiplome și certificate de calificare profesională, sub lupa anchetatorilor. Acțiune de amploare:...

Diplome și certificate de calificare profesională, sub lupa anchetatorilor. Acțiune de amploare: sute de percheziții în Capitală și 34 de județe

Diplome și certificate de calificare profesională, sub lupa anchetatorilor. Acțiune de amploare: sute de percheziții în Capitală și 34 de județe (sursa foto: IGPR)

O acțiune de proporții a oamenilor legii s-a derulat atât în Capitală, cât și în alte zone din țară.

Concret, miercuri s-au făcut nu mai puțin de 221 de percheziții, în București și în 34 de județe din țară. Vizată a fost o grupare bănuită că ar fi falsificat – prin contrafacere – diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care apoi le-ar fi comercializat, din câte a comunicat, joi, Poliția Română.

S-a mai aflat faptul că acțiunea din ziua precedentă s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se fac cercetări ”sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale”.

IGPR a comunicat faptul că în cadrul acestor percheziții ”au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, autorizații de pescuit calcan și atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și un revolver și 59 de cartușe cu bile metalice, deținut ilegal”. Cercetările în această cauză continuă.

430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger