AcasăNewsDiplomatii romani din Belgia, presati sa-si achite amenzile auto

Diplomatii romani din Belgia, presati sa-si achite amenzile auto

Se pare ca diplomatii straini – inclusiv cei romani – aflati in Belgia incalca deseori regulile de circulatie auto, astfel ca autoritatile de la Bruxelles le-au cerut sa-si achite grabnic amenzile primite de la politistii belgieni.

Un prim demers a fost intreprins de catre ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, care i-a cam luat la rost pe diplomatii straini aflati la post in Belgia si care refuza sistematic sa-si plateasca amenzile de circulatie.

Conform presei belgiene, diplomatii respectivi, dar si membrii familiilor lor, au o anumita imunitate, dar unii dintre ei abuzeaza de aceasta si fac tot ce le sta in putere pentru a fenta plata amenzilor pentru stationare in locuri nepermise sau pentru incalcarea altor regulilor de circulatie rutiera.

Pana de curand, cele mai mari sume de plata in contul amenzilor le aveau diplomatii din Grecia (4.944 de euro), Romania (3.995 de euro), Egipt (2.560 de euro) si Spania (1.845 de euro). Ministerul belgian de Externe a precizat ca sumele restante la plata penalitatilor datorate de diplomati au mai scazut, in special dupa ce autoritatile de la Bruxelles au facut cereri in acest sens prin telefon, posta si mail la misiunile diplomatice vizate.

author avatar
Arpad Dobre
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger