AcasăNewsDiplomat roman, prins baut la volan la Chisinau -VIDEO

Diplomat roman, prins baut la volan la Chisinau -VIDEO

(foto: publika.md)

Un atasat militar al Ambasadei Romaniei la Chisinau a fost prins conducand sub influenta alcoolului in cursul noptii de sambata. Diplomatul avea o alcoolemie peste limita admisa in Republica Moldova.

(foto: publika.md)

In urma incidentului, Ministerul Apararii Nationale (MApN) a decis retragerea diplomatului de la Chisinau, potrivit rtv.net.

Atasatul militar avea o alcoolemie de 0,52 mg de alcool pur in aerul expirat, limita legala din Republica Moldova fiind de 0,15. Acesta a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in timp ce se deplasa cu masina Ambasadei Romaniei pe bulevardul Stefan cel Mare din Chisinau. Conform publika.md, diplomatul a recunoscut ca a consumat bauturi tari inainte de a se urca la volan.

In urma testarii, politistii i-au intocmit un dosar de constatare, dar nu au putut lua nicio masura impotriva diplomatului, deoarece acesta beneficiaza de imunitate. Automobilul cu care se deplasa colonelul a fost preluat de reprezentantii Ambasadei, care au fost chemati de politie la fata locului.

Nici reprezentantii Ambasadei Romaniei la Chisinau si nici cei ai Politiei Rutiere  nu au dorit sa comenteze acest incident.

author avatar
Andra Nesu
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger