AcasăNewsDiploma de doctorat a lui Ponta poate fi retrasa doar daca Ministerul...

Diploma de doctorat a lui Ponta poate fi retrasa doar daca Ministerul Educatiei isi da acordul, a explicat rectorul Universitatii Bucuresti

(foto: unibuc.ro)

Rectorul Universitatii Bucuresti (UB), Mircea Dumitru, a declarat ca diploma de doctorat a premierului Victor Ponta poate fi retrasa doar daca Ministerul Educatiei isi da acordul.

Rectorul Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru (foto: unibuc.ro)

Intrebat de jurnalisti in cadrul conferintei de presa organizate pentru comunicarea deciziei Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti daca primului-ministru Ponta ii va fi retrasa diploma de doctorat, dupa ce forul in cauza a decis ca acesta a plagiat, Mircea Dumitru a raspuns ca rectorul poate retrage o diploma, dar doar daca ce Ministerul Educatiei isi da acordul si este emis un ordin de ministru in acest sens.

 

De asemenea, rectorul Universitatii Bucuresti a precizat ca saptamana viitoarea vor avea loc sedinte – a Consiliului de Administratie si a Senatului UB – in care li se va aduce la cunostinta colegilor rezultatele analizei facute de Comsia de Etica in cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta. „In urma consultarii pe care o vom avea in aceste foruri de conducere ale Universitatii, vom lua o decizie care va fi in acord cu actuala legislatie in vigoare in Romania. Este adevarat ca rectorul Universitatii semneaza diploma, dar diploma este emisa doar dupa ce exista un aviz din partea ministerului, un ordin de ministru. Rectorul nu poate sa retraga in numele universitatii o diploma decat (…) dupa ce ministerul isi da acordul”, a declarat Mircea Dumitru.

210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger