AcasăNewsDior, 70 de ani de existenta

Dior, 70 de ani de existenta

Pentru a marca 70 de ani de existenta, casa de moda franceza Dior pregateste o retrospectiva la muzeul parisian Les Arts Décoratifs, care se anunta a fi cea mai mare expozitie de moda din lume.

Numita “Christian Dior, Couturier du Rêve”, expozitia – ce se va desfasura pe o suprafata de 3.000 de m patrati amenajata de arhitecta Nathalie Crinière – va cuprinde creatii semnate de fondatorul casei de moda, Christian Dior, precum si de alti sase designeri succesori ai celebrului creator de moda. Expozitia va mai cuprinde peste 300 de rochii haute couture create intre 1947 si 2017 (de la celebra rochie gri, cu un design minimalist, creata de Saint Laurent pentru colectia haute couture de primavara-vara din 1958, si pana la kimono-ul portocaliu, cu broderii elaborate, creat de Galliano pentru colectia de primavara vara 1998), fotografii de moda, sute de documente, inclusiv schite, ilustratii, scrisori si materiale publicitare.

Shéhérazade outfit by John Galliano for Christian Dior haute couture spring summer 1998

Multe dintre item-uri provin din arhivele Dior Héritage si nu au mai fost vazute niciodata pana acum la Paris, piese suplimentare fiind imprumutate de la institutii precum Institutul de Costume al Muzeului Metropolitan de Arta din New York, Muzeul Victoria and Albert din Londra si Fundatia Pierre Bergé-Yves Saint Laurent. Unul din punctele de atractie ale expozitiei il va reprezenta o sala de bal, amenajata dupa modelul Salii Oglinzilor din Chateau de Versailles, unde vor fi expuse rochii purtate candva de personalitati regale precum Printesa Grace de Monaco si Printesa Diana, sau de celebritati din lumea filmului precum Charlize Theron si Jennifer Lawrence.

author avatar
Catalin Dumitrescu
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger