AcasăNewsDinu Patriciu – escroc international sau marioneta?

Dinu Patriciu – escroc international sau marioneta?

„National” prezinta amanunte socante din culisele falimentului magnatului Dinu Patriciu si informatii incredibile despre manevrele la care au recurs chinezoiaca Melanie Anne Chen si avocatul olandez Jaap Rotgans de la DP Holding, pentru a pune stapanire pe imperiul afaceristului ajuns in incapacitatea de a lua decizii, din cauza problemelor medicale.

Miliardarul Dinu Patriciu a ajuns la mana chinezoaicei Melanie Chen si a avocatului olandez Jaap Rotgans

Dan-Costache Patriciu, cunoscut mai ales sub numele de Dinu Patriciu, era pana nu demult cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 2,2 miliarde de euro, iar declinul acestuia a inceput dupa ce de afacerile sale au inceput sa se ocupe chinezoaica Melanie Anne Chen si avocatul olandez Jaap Rotgans.

Melanie Anne Chen jongleaza cu banii magnatului dupa bunul plac

Din investigatiile noastre, DP Holding, compania care detine toate firmele lui Dinu Patriciu, este condusa, de fapt, de un triumvirat: Patriciu, chinezoaica Melanie Chen (femeia de 43 de ani care i-a sucit magnatului mintile) si „avocatul diavolitei”, Jaap Rotgans, olandezul care acopera toate ilegalitatile chinezoaicei.

Avocatul Jaap Rotgans face parte din board-ul DP Holding din anul 2008

Despre Dinu Patriciu, sursele noastre, inclusiv cele medicale, sustin ca, la finele lunii iulie a acestui an, a primit un verdict crunt, afectiunile hepatice influentandu-l sever in luarea deciziilor.

Melanie Chen a vrut si a reusit falimentarea firmelor din Romania

Compania DP Holding a fost inregistrata in Elvetia pana anul acesta, cand s-a mutat in Marea Britanie

„Avocatul diavolitei”, Jaap Rotgans, s-a alaturat echipei manageriale DP Holding  in octombrie 2008, avand o dubla calitate: aceea de avocat al companiei si de membru al board-ului. Functii care il fac pe Rotgans solidar si responsabil pentru toate deciziile din DP Holding, inclusiv in cazul falimentului, al furtului de taxe si escrocheriilor. Din pozitia pe care o ocupa, olandezul s-a aliat cu Melanie Chen impotriva lui Dinu Patriciu si, impreuna, au inceput sa-l fure, profitand de problemele medicale grave pe care le avea magnatul. Astfel, chinezoiaca a inceput falimentarea firmelor DP Holding din Romania, iar olandezul, folosindu-se de chichite avocatesti, a reusit sa acopere ilegalitatile chinezoaicei.

Patriciu, luat la ochi de Fiscul din Elvetia si Anglia

In zilele urmatoare, „National” va prezenta schema financiara completa prin care s-au furat milioane de euro din DP Holding, companie inregistrata initial in Elvetia, unde autoritatile fiscale s-au sesizat in multiple randuri de posibile inginerii financiare in defavoarea statului elvetian. Moment in care chinezoiaca Melanie Chen si „avocatul diavolitei”, Rotgans, l-au convins pe miliardarul roman sa mute DP Holding din Elvetia in Anglia, in cursul acestui an. Insa nici acolo DP Holding (companie care este proprietara tuturor firmelor lui Patriciu) nu a reusit sa „zboare sub radar”. Astfel, la scurt timp dupa ce s-a mutat la Londra, mai multe institutii si companii partenere cu  DP Holding au sesizat autoritatile fiscale din Anglia de modul posibil fraudulos in care aceasta companie isi desfasoara activitatea. Asta in timp ce firme creditoare din Romania (si nu numai) nu erau  platite, invocandu-se problemele financiare. Ulterior, Banca Comerciala Romana, OTP Bank, Raiffeisen si Piraeus Bank au intrat in alerta maxima, incercand sa recupereze de la Patriciu sume importante, de ordinul milioanelor de euro, insa eforturile au fost, se pare, zadarnice. „National” a descoperit ca firma inregistrata in Cipru  in care DP Holding a pompat sumele uriase se numeste Veridesco Limited si este detinuta de… chinezoaica Melanie Chen!

Apropiatii magnatului sunt socati

Chiar si in familie, pentru copiii si fratele lui Dinu Patriciu, a devenit evident faptul ca „diavolita” Melanie Chen il controleaza pe miliardar si a pus stapanire pe imperiul cladit de acesta. Fetele miliardarului, Ana si Maria, isi manifesta dispretul si ura fata de individa care a aparut din senin si si-a insusit averea tatalui lor, insa si teama, ba chiar frica de faptul ca Melanie Chen il va ingropa cu zile pe magnat, iar ele vor ramane pe drumuri. Totodata, fetele constientizeaza ca nu pot lupta impotriva chinezoaicei, intrucat aceasta s-a aliat cu  Jaap Rotgans, „avocatul diavolitei” ajutand-o pe asiatica sa fie acoperita cu acte pana peste cap. De altfel, nu doar rudele magnatului sunt bulversate. Fostii prieteni apropiati ai lui Dinu Patriciu evita sa vorbeasca direct, insa s-au declarat socati de drama miliardarului si a familiei acestuia. Dupa ce „National” a dezvaluit ca Patriciu a fost pus sa semneze o procura care ii oferea puterea absoluta Melaniei Chen, redactia noastra a fost asaltata de fostii parteneri ai magnatului si de reprezentantii unor banci cu care colabora acesta, care au confirmat inca o data, daca mai era necesar, ca Patriciu a ajuns o marioneta in mainile chinezoaicei. De asemenea, mai multe companii si persoane fizice au confirmat mecanismele utilizate de Melanie Chen pentru falimentarea firmelor romanesti din DP Holding. Chiar daca Dinu Patriciu si Melanie Chen sunt nedespartiti, miliardarul este casatorit in continuare cu Dana Patriciu. Pentru prima data de la izbucnirea scandalului legat de chinezoaica, ziarul „National” va prezenta in curand punctul de vedere al Danei Patriciu, femeia care, timp de 20 de ani, i-a stat alaturi celui mai bogat roman si care a ajuns victima colaterala a bolii lui Patriciu si a escrocheriilor puse la cale de chinezoiaca Chen si de avocatul olandez Jaap Rotgans.

Huzur pe banii lui Patriciu

In timp ce sotia miliardarului roman s-a refugiat la capatul lumii, departe de scandalul in care a ajuns Patriciu din pricina chinezoaicei, aceasta din urma duce o viata la care nici nu visa. Locuieste intr-o vila de cateva milioane de euro, in apropiere de Londra, are un iaht de lux in Barbados (care, din informatiile noastre, i-a fost facut cadou de catre Patriciu) si pentru deplasari foloseste Jet-urile private ale magnatului. Cu un asemenea avion a zburat Melanie Chen si weekend-ul trecut la Milano, acolo unde l-a insotit pe Patriciu, pentru ca acesta sa afle verdictul medicilor in privinta transplantului de ficat. Toate aceste lucruri de care se bucura acum Melanie Chen i-au adus acesteia multi dusmani. Din informatiile obtinute de jurnalistii nostri, chinezoaica a atras furia altor amante „neoficiale” ale miliardarului, care incearca acum sa-si ceara „drepturile”. Una dintre acestea ar fi D.F., care in ultima vreme arata foarte rau, sufera si este disperata din cauza lipsei fondurilor.

Tablouri de doua milioane de euro pe numele chinezoaicei

Patriciu si-a gajat tablouri din colectia personala, in valoare de peste doua milioane de euro, catre firmele controlate de chinezoaica Melanie Chen.  Cele aproximativ 80 de tablouri au fost gajate in favoarea DP Holding (condusa de chinezoaica), Veridesco Limited din Cipru (firma detinuta aceeasi persoana) si… Melanie Anne Chen, ca persoana fizica.

Nu ratati ziarul „National”! Vom reveni cu dezvaluiri socante despre modul in care sute de milioande euro au fost subtilizate din conturile miliardarului roman, printr-un fond de investitii condus de catre fratele chinezoaicei, Peter Chen!

author avatar
Narcis Voica
5.997 afisari

3 COMENTARII

  1. Domnu…Costache..M-i se rupe sufletul de suferinta ta!Ce faci acum?
    Ai ,sau ai avut miliarde dar nu mai ai ficati.Mda.Dumnezeu nu doarme.Ati furat toti si mergeti in pamant fara nimic…Orbilor…A ti saracit lumea ,care asteptati acum sa fie compatimitoare?Eu ,personal nu sunt.Sa crapi sarac si nefericit.

  2. Nu-mi pare rau de prostia lui ci de banii poporului. Asa se risipeste avutia tarii si romanii o duc din ce in ce mai rau. Da Dumnezeu la fiecare ce merita. Dar cei care au pus tara pe chituci ar trebui spanzurati in piete publice, ca ceilalti sa ia aminte. „Unde esti tu, Tepes Doamne?”

  3. Averea usor facuta, usor se pierde! Cand Dumnezeu vrea sa te piarda, iti ia, mai intai, mintile!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger