AcasăNewsDinel Staicu, cinci ani de inchisoare pentru dare de mita

Dinel Staicu, cinci ani de inchisoare pentru dare de mita

Afaceristul Dinel Staicu, fostul patron al clubului de fotbal Universitatea Craiova, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Dinel Staicu a primit condamnarea in care fusese acuzat ca a dat mita unei judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti pentru a-l scapa de o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, pedeapsa primita in dosarul in care a fost acuzat ca a fraudat Banca Internationala a Religiilor.

Initial, Dinel Staicu fusese condamnat, de Curtea de Apel Constanta, la trei ani si patru luni de inchisoare, pentru dare de mita. Condamnarea de cinci ani este definitiva. Dinel Staicu a dat mita peste un milion de euro judecatoarei Veronica Carstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta, impreuna cu Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu, au anulat pedeapsa afaceristului din dosarul BIR si au fost acuzate, ulterior, de abuz in serviciu.

Dinel Staicu are si o condamnare de 11 ani de inchisoare din dosarul fraudarii Transgaz SA Medias cu peste 11 milioane de euro. In dosarul respectiv, Staicu era considerat „creierul” fraudei si a primit cea mai mare condamnare din partea Judecatoriei Sector 2 Bucuresti. Totusi, afaceristul a depus apel, iar dosarul va intra pe rol, din 10 octombrie, la Curtea de Apel Bucuresti.

author avatar
Cristi Ionita
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger