AcasăNewsDinamo, anchetata de DNA pentru blat la meciul cu Lazio din 2007

Dinamo, anchetata de DNA pentru blat la meciul cu Lazio din 2007

Clubul de fotbal Dinamo Bucuresti a fost la un pas sa ajunga in grupele Ligii Campionilor, in sezonul 2007-2008.

Stefan Radu a ajuns la Lazio Roma imediat dupa ce italienii au eliminat-o pe Dinamo din preliminariile Ligii Campionilor

 

Dinamo obtinuse un egal de prestigiu pe terenul lui Lazio Roma, 1-1, in prima mansa din turul III preliminar, si a avut 1-0 la pauza in returul de pe teren propriu.

Totusi, in partea a doua a jocului de la Bucuresti, italienii au reusit sa intoarca soarta meciului, sa se impuna cu 3-1 si sa acceada in grupele Ligii Campionilor.

La aproape un deceniu de la acel meci, mai multe personaje implicate in mod direct in confruntarea de pe Stadionul National au inceput sa faca dezvaluiri in legatura cu posibilitatea ca meciul sa fi fost aranjat.

Cristi Pulhac, fost jucator la Dinamo, a afirmat, pentru prosport.ro, ca i s-a parut un meci dubios, respectiv ca a simtit ca nu toti colegii sai au tras pentru calificarea. Spusele acestuia au fost dublate de cele ale afaceristului Vladimir Cohn, fost actionar la Dinamo. Acesta i-a acuzat pe Cornel Dinu si Cristi Borcea de trantirea meciului.

Mai mult, Cohn a precizat ca aranjamentul s-a facut pentru a perfecta transferul lui Stefan Radu de la Dinamo la Lazio Roma. Fundasul, cotat la o suma infima la acea vreme, ar fi fost vandut pe 7,5 milioane de euro, exact suma pe care Dinamo urma sa o incaseze daca se califica in grupele Ligii Campionilor.

Cornel Dinu a negat implicarea sa in aranjament, dar l-a adus in discutie pe impresarul Ioan Becali si l-a acuzat in mod direct pe fundasul Vali Nastase, cel care a comis penaltiul din care italienii au egalat si care, per ansamblu, a avut o evolutie foarte slaba.

Cert este ca, acum, toti cei implicati in meciul respectiv ar putea fi chemati la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a da explicatii. Sursa amintita precizeaza ca DNA s-a autosesizat si a deschis un dosar pe aceasta tema.

„Pe rolul DNA a fost inregistrat un dosar penal avand ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind partida de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Societa Sportiva Lazio din Italia care a avut loc la data de 28.08.2007”, a anuntat DNA.

author avatar
Cristi Ionita
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger