AcasăNewsDin nou COD GALBEN: Ce zone vor fi afectate de ploi si...

Din nou COD GALBEN: Ce zone vor fi afectate de ploi si vijelii!

Daca in unele regiuni soarele straluceste, iar temperaturile sunt ridicate, ca intr-o zi obisnuita de iulie, meteorologii au anuntat ca anumite regiuni vor fi afectate de un val de ploi si intensificari ale vantului.

Dupa ce in weekend a plouat in mai multe zone din tara, precipitatiile si vantul facand pagube serioase, saptamana incepe cu o noua avertizare de ploi. Atentionarea nowcasting COD GALBEN (cu efect imediat), valabila in intervalul 12.30 – 13.30, cuprinde judetul Caras Severin – indeosebi aria localitatilor Domasnea, Izvor, Canicea, Mesteacan, Cuptoare, Mehadica, precum si Ciudanovita si Anina.

In aceste zone, specialistii Administratiei Nationale de Metorologie se asteapta sa ploua insemnat, iar cantitatile de apa sa depaseasca, izolat, chiar si 30-35 l/mp, sa bata vantul, intensificarile sa capete aspect de vijelie, dar si sa se produca descarcari electrice. Totodata, sunt posibile caderi de grindina. Asadar, se poate sa ploua „cu piatra” de dimensiuni mici si medii.

De asemenea, in intervalul 12.40 – 13.40, zona de munte a judetului Cluj – localitatile  Marisel, Belis, Calatele – va fi afectata de averse insemnate, vant cu intensificari, caderi de grindina, dar si descarcari electrice. Din acest motiv, meteorologii au emis o atentionare nowcasting COD GALBEN.

706 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger