AcasăNewsDin cauza ninsorilor mai multe drumuri nationale si judetene au fost inchise

Din cauza ninsorilor mai multe drumuri nationale si judetene au fost inchise

(foto: realitatea)

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania avertizeaza participantii la trafic ca pe mai multe drumuri nationale, dar si pe A1, circulatia rutiera a fost inchisa din cauza vremii nefavorabile.

(foto: realitatea)

Circulatia pe mai multe drumuri nationale si judetene a fost intrerupta duminica, din cauza ninsorilor abundente. Judetele cu cele mai mari probleme sunt: Prahova, Arges, Dambovita, Buzau, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Valcea, Arad, Timis, Caras-Severin, Cluj, Bistrita-Nasaud, Bihor, Maramures, Satu Mare, Alba, Brasov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mures, Galati, Bacau, Suceava, Iasi, Mures, Vrancea si Botosani, informeaza CNADNR.

Interventia utilajelor de dezapezire este facilitata de aproximativ 4000 de jandarmi care actioneaza pentru restrictionarea circulatiei pe drumurile acoperite de zapada, potrivit Politiei Romane.

Pe autostrada A1 Timisoara-Arad traficul este blocat la aceasta ora. De asemenea circulatia rutiera este intrerupta si pe DN7, in zona localitatii Draganu, din cauza copacilor cazuti pe partea carosabila. In Timis traficul este restrictionat pe DN59C, tronsonul Jimbolia- Sannicolau Mare, dar si pe DN6, la Cenad.

In judetul Gorj se circula greu pe DN67C, in zona Novaci- Ranca. Aici se actioneaza cu patru utilaje de dezapezire. In judetul Prahova sunt acoperite de zapada DN 1 intre km 90-138, in zonele Campina si Sinaia, DN 71 intre km 102-109, la Sinaia, DN 1A intre km 138-160, la Cheia si DN 1A intre km 107-138, la Valea Popii. De asemenea traficul este ingreunat si in judetele Arges, Dambovita, Mehedinti, Valcea, unde pe mai multe drumuri nationale traficul este ingreunat din cauza vremii.

Acoperite de zapada sunt si anumite portiuni ale drumurilor nationale din judetele Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Maramures, Brasov, Covasna si Mures. Aici drumurile sunt acoperite cu un strat maxim de 3-5 cm de zapada, actionandu-se cu utilaje de dezapezire si materiale antiderapante

CNADNR transmite participantilor la trafic ca in perioada urmatoare sa respecte cu atentie restrictiile specifice sezonului si sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere. Deasemenea soferii sunt rugati sa-si echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarna, lanturi, lopata).

author avatar
Alina Costache
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger