AcasăNewsDin cauza invaziei imigrantilor, Bulgaria isi intareste granitele

Din cauza invaziei imigrantilor, Bulgaria isi intareste granitele

sursa foto: romaniatv.net

Autoritatile bulgare au decis sa intareasca granitele tarii, dupa ce mai multe state din regiune au inceput sa aiba mari probleme din cauza invaziei de imigranti din Orientul Mijlociu.

sursa foto: romaniatv.net

Sute de mii de oameni au luat cu asalt Grecia, Turcia, Macedonia, Italia, Spania sau Franta, in incercarea disperata de a fugi de razboaiele care sunt in desfasurare in tarile lor natale.

De teama de a nu ajunge si ea pe lista tarilor cu probleme, Bulgaria a decis sa intareasca in special granita cu Macedonia. Autoritatile sustin ca riscul unui aflux de imigranti este minim „pentru ca Bulgaria respecta procedurile de inregistrare”.

Totusi, zeci de soldati si mai multe blindate au fost trimise la punctele de frontiera dintre Bulgaria si Macedonia. In plus, s-a construit un gard pe o lungime de 30 de kilometri la granita cu Turcia, granita unde sunt mentinuti constant aproximativ 1.000 de graniceri.

Chiar si asa, Bulgaria a primit, de la inceputul anului, cel putin 15.000 de imigranti ilegali, in majoritate sirieni care vin din Turcia. Acestia au fost cazati in tabere de refugiati pana primesc dreptul de a circula prin Uniunea Europeana.

author avatar
Cristi Ionita
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger