AcasăNewsDin cauza conditiilor meteo, Bulgaria a interzis intrare vehiculelor grele prin punctele...

Din cauza conditiilor meteo, Bulgaria a interzis intrare vehiculelor grele prin punctele de trecere a granitei cu Romania

(foto: antena3)

Bulgaria a restrictionat accesul autovehiculelor de tonaj mare pe teritoriul tarii, prin punctele de trecere a frontierii cu Romania, masurile au fost adoptate din cauza conditiilor nefavorabile din Republica Bulgaria.

(foto: antena3)

In consecinta, Politia Romana le recomanda conducatorilor vehiculelor grele, pentru siguranta lor si evitarea blocajelor de trafic in zona adiacenta frontierei, sa opreasca in parcarile special amenajate pe traseele de deplasare, se arata intr-un comunicat emis de infotrafic.

Autoritatile romane recomanda soferilor de autovehicule cu o masa totala mai mare de 3,5 tone, sa stationeze in parcarile de pe DN Centura municipiului Bucuresti si de pe DN5 Bucuresti – Giurgiu, pana in localitatea Uzunu din judetul Giurgiu. Daca situatia o va impune, atunci categoria de vehicule amintite vor putea stationa si pe banda de urgenta a Autostrazii A1 Bucuresti – Pitesti, pe sensul de mers inspre Capitala.

Nu doar autoritatile Republii Bulgare au impus aceasta masura ci si politia rutiera romana, care miercuri seara, a restrictionat traficul greu in judetele Constanta, Calarasi si Giurgiu, pe DN5, DN39, DN38 si DN3 (drum inchis la aceasta ora pe tronsonul Chiciu-Fundulea), pentru a evita blocarea punctelor de trecere a frontierei Giurgiu, Vama Veche, Negru Voda si Silistra.

Politia romana le mai transmite conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar. “In cazul in care deplasarea nu poate fi amanata, trebuie luat in calcul si riscul inzapezirii, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie sa lipseasca tot ceea ce este necesar supravietuirii in conditii de temperaturi scazute”, se arata in comunicat.

author avatar
Alina Costache
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger