AcasăNewsDin 15 septembrie, baza de date cu soferii periculosi

Din 15 septembrie, baza de date cu soferii periculosi

Consecinta. Soferi care produc acidente vor fi taxati mai scump de asiguratori

Asiguratii RCA vor avea acces din 15 septembrie la istoricul daunelor produse. Informatiile privind acest istoric vor putea fi accesate atat de asigurati, cat si de societatile de asigurari.

Consecinta. Soferi care produc acidente vor fi taxati mai scump de asiguratori

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a precizat ca, prin aceasta masura,  societatile de asigurari vor stabili mai usor istoricul de daunalitate pentru potentialii asigurati.  Potrivit AvocatNet, soferii care nu consemneaza daune pe politele lor RCA sunt recompensati, la reinnoirea politei, cu o reducere a tarifului,  iar cei are au produs daune sunt penalizati printr-o majorare de pret. Baza de date CEDAM cuprinde informatii centralizate de la societatile de asigurare. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, incarcarea si modificarea politelor RCA revine exclusiv societatilor de asigurare emitente.

Daune asigurate

Polita RCA asigura despagubiri pentru:

–           vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;

–           pagube materiale;

–           pagube generate de lipsa de folosinta a vehiculului avariat;

–           cheltuieli de judecata efectuate de persoana prejudiciata.

Cuantumul maxim al despagubirilor

Pentru pagubele materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire este de un milion de euro, echivalent in lei. Pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si  acelasi accident, limita de despagubire este de maximum cinci milioane de euro,  echivalent in lei, la cursul oficial din data producerii acidentului.

author avatar
Arpad Dobre
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger