AcasăNewsDilema politica a lui Nastase: Cine este soarecele si cine este pisica

Dilema politica a lui Nastase: Cine este soarecele si cine este pisica

“Pactul de la Cotroceni” a expirat. Anuntul nu a fost facut de cei doi semnatari, Traian Basescu si Victor Ponta, ci de Adrian Nastase.

Acordul de la Cotroceni nu i-a picat bine lui Adrian Nastase

“Pactul de la Cotroceni, semnat pe 12 decembrie, a expirat vineri, 21 decembrie. Motivul este evident – acordul a fost incheiat, ca sa folosesc o formula mai simpla, cu seful guvernului Ponta 1. Mandatul acestuia s-a incheiat insa odata cu investirea guvernului Ponta 2, pe 21 decembrie!”, noteaza Nastase pe blogul personal, precizand ca un astfel de document trebuia semnat de presedintele Romaniei si liderii partidelor care alcatuiesc USL.

Totodata, politicianul subliniaza faptul ca acordul ignora atributiile Parlamentului, dar da puteri sporite presedintelui. In incheiere, Nastase sustine ca Traian Basescu s-a folosit de acest document pentru a castiga timp.  “Dincolo insa de oportunitatea politica a acestui document, in plan intern si in plan extern – pe care o inteleg –, dincolo de faptul ca pentru Basescu documentul a fost o incercare de a salva aparentele inclusiv in plan extern, in privinta desemnarii ca premier a candidatului stabilit de USL, dincolo de nevoia de calmare a vietii politice interne, sunt convins ca pentru Basescu semnarea Acordului nu a fost decat o operatiune de castigat timp si inceputul unui joc “de-a soarecele si pisica”. Ramane de vazut, la final, cine a fost soarecele si cine pisica”, mai noteaza Nastase, completand postarea cu o intrebare: “a fost semnata oare si o varianta in limba engleza sau Barroso a invatat, intre timp, romaneste?”.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
349 afisari

2 COMENTARII

  1. Cred ca Bombo mai are nevoie de vreo condamnare-doua, si de inca vreo 5 ani de puscarie. Poate atunci isi va tine gura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger