AcasăNewsNelu Tătaru anunță cum se va desfășura anul școlar 2020-2021! Rămân închise...

Nelu Tătaru anunță cum se va desfășura anul școlar 2020-2021! Rămân închise școlile? Ce răspunde ministrul Sănătății

Nelu Tătaru nu se dă în lături de la amenințări, nici măcar voalate

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a afirmat, luni, la postul Digi24, că redeschiderea școlilor depinde de evoluţia epidemiei de coronavirus în ţara noastră.

De asemenea, Nelu Tătaru a mai spus că o decizie în legătură cu modul în care va începe anul şcolar 2020-2021 va fi luată abia la sfârşitul lunii august.

Când încep școlile?

„Noi adaptăm evoluția din apropierea anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, și vom spune ce putem face în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim așadar tot ce înseamnă măsuri”, a declarat Nelu Tătaru.

În această vară se vor face mai multe evaluări în baza cărora autoritățile vor trage o concluzie finală, a mai precizat ministrul Sănătății.

„În apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului școlar. De o săptămână, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan este o comisie mixtă – Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre, până la cele mai bune”, a mai spus Nelu Tătaru.

De asemenea, Nelu Tătaru speră să nu existe o creștere exponențială a cazurilor, avertizând că în lipsa pârghiilor, transmisia comunitară a virusului se va accentua.

Recomandările ministrului Sănătății

„În acest moment, pentru toată lumea, înseamnă să ne revenim, să respectăm… Nu mă gândesc (la începerea școlilor – n.r.), noi adaptăm evoluția. La apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, o să spunem ce putem să facem în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim acest moment, cu tot ce înseamnă măsuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui primului moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a explicat Nelu Tătaru.

Ministerul Educației a înființat un grup de lucru care analizează diferite variante în care poate fi organizată deschiderea anului școlar și continuarea cursurilor, după data de 16 septembrie.

Premierul Ludovic Orban îi avertiza săptămâna trecută pe cei implicați în sistemul de educație să fie pregătiți de reînceperea cursurilor doar online.

author avatar
Eli Dan Davidescu
517 afisari

3 COMENTARII

  1. Tataie, eu zic să închidem școlile, cadrele didactice să fie trimise în șomaj sau la ajutoarele sociale. Sau, mai bine, să se treacă la sistemul FF sau FR, cel mult hulit de deontologi.

  2. @ Apreciați că ministrul Tătaru ar trebui să explice dacă sunt închise școlile în interesul lui Soros care i-ar fi plătit bursă lui Helvig, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger