AcasăNewsDIICOT: Valcov, pus sub control judiciar

DIICOT: Valcov, pus sub control judiciar

Premierul Victor Ponta, ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, participa la conferinta de presa sustinuta de ministrul Transporturilor, Ioan Rus in Bucuresti, marti, 13 ianuarie 2015. (Marian Iliescu/Adevarul)

Postarea pe o retea de socializare a unui document considerat a fi clasificat l-a adus pe fostul consilier al premierului in atentia DIICOT, procurorii hotarand, marti, sa il plaseze timp de 60 de zile sub control judiciar.

Concret, unitatea de Parchet condusa de catre Felix Banila a comunicat faptul ca fata de Darius Vlacov s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura in cauza, „pentru savarsirea infractiunii de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala”.

Totul dupa ce „s-a retinut ca,  la data de 23.08.2018,  inculpatul a publicat pe pagina personala a unei retele de socializare, o copie a unui document clasificat  intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperarii intre Serviciul Roman de Informatii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru indeplinirea obligatiilor ce le revin potrivit legii””, iar „postarea in cauza a inclus sase pagini din documentul mai sus mentionat, pe care erau inscrise numerele de inregistrare 09472/08.12.2016 (PICCJ) si respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind incadrat in clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002”.

86 afisari

1 COMENTARIU

  1. Derbedeul asta trebuia demult ascuns la bulau !!,
    Ca a rasuflat in presa niste aranjamente intre structuri nu-i mare rahat .
    Si pe Al Capone l-au condamnat pentru evaziune nu pentru crimele facute ,asa si cu derbedeul asta o s-o incaseze ca a rasuflat nu pentru cat a furat !!.
    Justitie !!,ce fel de justitie ?,pe sarite pe apucate ?.
    Vezi numai cum au disprut rapoarte din dosarele lui Hrebenciuc ,ce sa mai iteleaga romanul ??.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger