AcasăNewsDIICOT-ul dauneaza grav mediului investitional! Directorul Directiei Supraveghere din BNR cere CALM!...

DIICOT-ul dauneaza grav mediului investitional! Directorul Directiei Supraveghere din BNR cere CALM!

Nicolae Cinteza considera ca DIICOT a exagerat afirmand ca 80% din sitemul bancar e fraudat

Anuntul DIICOT privind privind frauda din banci, care ar fi cuprins 80% din sistem, poate alunga si putinii investitori straini din Romania. Conducerea BNR considera ca problema trebuia discutata in CSAT.

Nicolae Cinteza considera ca DIICOT a exagerat afirmand ca 80% din sitemul bancar e fraudat

Directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, cere moderatie in declaratile privind sistemul bancar din Romania, chiar si in cazul DIICOT. Anuntul Parchetului, cum ca sistemul bancar romanesc este atins, in proportie de 80%, de flagelul fraudelor, poate crea neliniste in randul oamenilor de afaceri din strainatate. „Astfel de anunturi nu fac bine unui potential investitor. Daca ati avea o suma de bani si ati vrea s-o investiti in Romania si auziti astfel de anunturi, va mai ganditi daca veniti, pentru ca banii astia ii rulezi prin sistem. Pai, 80% (din sistemul bancar – n.r.) e viciat? Atunci e o problema de securitate nationala. Dupa parerea mea trebuia sa se discute in CSAT (Consiliul Suprem de Aparare a Tarii – n.r.)”, a spus Cinteza. El a atras atentia ca modul in care procurorii DIICOT au comunicat anchetarea fraudelor bancare la BRD Societe Generale si Volksbank, precum si informatiile nerealiste, referitoare la existenta acestor fraude in 80% din sistemul bancar, dauneaza grav mediului investitional.

Leul se va prabusi in 2013

Pe de alta parte, omul de afaceri Ion Tiriac nu prevede nimic bun pentru moneda nationala. El crede ca leul este supraevaluat in acest moment.  „Noi (Romania – n.r.) nu exportam chiar atat cat am vrea si trebuie sa importam putin mai mult decat exportam, deci exista un deficit, o sa fie o nenorocire cand leul o sa ajunga la o valoare mult mai slaba”, a estimat Tiriac, ieri, intr-o emisiune tv, avertizand ca moneda nationala s-ar putea prabusi in acest an.

author avatar
Arpad Dobre
391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger