AcasăNewsDIICOT: Exista elemente comune intre atacurile din Vitan si piatra Neamt

DIICOT: Exista elemente comune intre atacurile din Vitan si piatra Neamt

Procurorii DIICOT sustin ca exista mai multe elemente comune intre atentatele din Vitan, din noiembrie 2012, si cel din Piatra Neamt, din ianuarie 2013.

Potrivit informatiilor furnizate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, mobilul atentatului din Piatra Neamt are la baza atacul armat din zona Vitan. In 26 noiembrie, Vitalie Proca, cetatean moldovean, a tras mai multe focuri de arma asupra unui cetatean pe care l-ar fi confundat cu Ioan Dumitru Mironescu.

Procurorii DIICOT, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau, efectueaza, marti dimineata, o perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti, la resedinta invinuitului Dumitru Ioan Mironescu, cel care ar fi comandat atentatul din luna ianuarie de la Piatra Neamt impotriva lui Bogdan Mararu. Dupa finalizarea perchezitiei, invinuitul urmeaza sa fie condus la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Neamt pentru cercetari.

„Cercetarile efectuate pana in prezent au relevat faptul ca autorii atacului, arestati preventiv in aceasta cauza, au actionat cu intentia de suprimare a vietii partii vatamate Mararu Bogdan, atentatul fiind comandat de catre  invinuitul Mironescu Ioan Dumitru, din Piatra Neamt, lider al lumii interlope locale si oponent al partii vatamate Mararu Bogdan”, se arata intr-un comunicat emis de DIICOT.

„Din probatoriul administrat in cauza, a rezultat posibilitatea ca mobilul atentatului din municipiul Piatra Neamt sa aiba la baza atacul armat produs in seara de 26 noiembrie 2012, in zona Vitan din municipiul Bucuresti, ocazie cu care inculpatul Proca Vitalie, cetatean modovean, a executat asupra partii vatamate I.M., mai multe focuri de arma, intentionand suprimarea vietii acesteia. In fapt, ca varianta de ancheta, procurorii D.I.I.C.O.T. iau in calcul posibilitatea ca persoana vizata in realitate de acest atac sa fi fost invinuitul Mironescu Ioan Dumitru, confuzia atacatorului fiind generata de  faptul ca atat partea vatamata I. M. cat si invinuitul Mironescu Ioan Dumitru locuiesc in cartierul Vitan, conduc acelasi tip de autoturism, avand aceeasi combinatie literala a numarului de inmatriculare, respectiv MERCEDES, de culoare neagra, inmatriculat cu terminatia MIR si au acelasi gen  de preocupari – practicanti ai sporturilor de contact”, se mai arata in comunicatul DIICOT.

author avatar
Andra Nesu
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger