AcasăNewsDIICOT destructureaza o retea de trafic de migranti

DIICOT destructureaza o retea de trafic de migranti

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea, Bucuresti, Cluj si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad, au efectuat, luni, un numar de 16 perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Bihor si Arad.

Obiectivul actiunii a fost destructurarea unui grup infractional organizat specializat in trafic de migranti si trecere frauduloasa a frontierei de stat pe relatia Turcia – Bulgaria – Romania – Ungaria – state din Uniunea Europeana.

Conform oamenilor legii, in  cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2015, membrii gruparii, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, au racolat, gazduit si transportat migranti de origine siriana in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei, contra unor sume de bani cuprinse intre 8.000 si 10.000 de euro pentru fiecare migrant.

Din probele administrate in cauza a rezultat ca grupul infractional organizat era bine structurat, fiecare membru avand un rol bine definit in desfasurarea activitatilor infractionale a gruparii.

Astfel, liderul grupului infractional organizat, cetatean turc, a coordonat, atat direct cat si prin intermediul unor alte persoane, activitatea infractionala a membrilor grupului care se ocupau cu transportarea, cazarea si calauzirea peste frontiera de stat a Romaniei a migrantilor, care, odata ajunsi ilegal in Ungaria, erau preluati de alti membri ai gruparii si transportati pana la destinatie, in state ale Uniunii Europene.

Totodata, liderul gruparii a racolat migranti de origine siriana, iar prin intermediul unor alti membri ai gruparii infractionale le-a asigurat transportul si calauzirea din Turcia prin Bulgaria pana in Romania de unde erau preluati de alte persoane, de origine siriana sau turca, care le asigura cazarea si transportul pe teritoriul Romaniei.

author avatar
Cristi Ionita
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger