AcasăNewsDIICOT ancheteaza declaratiile membrilor UDMR

DIICOT ancheteaza declaratiile membrilor UDMR

Se duc negocieri pentru viitorul guvern. Anunțul liderului UDMR înaintea discuțiilor esențiale

Procurorii DIICOT au decis inceperea urmaririi penale „in rem”  in cazul unor declaratii facute de lideri ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.

Sunt vizati Antal Arpad, primarul municipiului Sfantul Gheorghe, dar si Kelemen Hunor, insusi presedintele UDMR. De altfel, sunt vizate mai multe declaratii facute de cei doi dupa ce membrii UDMR au decis sa iasa de la guvernare.

„Il rog pe domnul Gyorgy Frunda sa isi roage seful, prim-ministrul Romaniei, sa il instruiasca pe prefectul de Covasna sa ii lase in pace pe maghiari. Daca nu, in secuime s-ar putea intampla ce s-a intamplat la Targu Mures, in 1990”, este declaratia care l-a adus pe Antal Arpad in atentia procurorilor DIICOT.

„Maghiarii din Romania trebuie sa continue pe calea pe care au urmat-o de 25 de ani si trebuie sa-si recupereze pamantul natal. Aceasta alianta (n.r. – UDMR) a fost creata acum 25 de ani ca sa lucreze pentru noi si dupa 25 de ani e nevoie de aceasta alianta”, a fost declaratia care l-ar putea pune in dificultate pe Kelemen Hunor.

Conform procurorilor DIICOT, acestia „s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in data de 13.12.2014 de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din Romania (UDMR) de la Targu Mures au fost facute declaratii susceptibile de a intruni elementele infractiunii prevazute de art. 206 Cp savarsita in conditiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului”.

author avatar
Cristi Ionita
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger