AcasăNewsDieselgate goleste visteria VW cu 25 miliarde de dolari!

Dieselgate goleste visteria VW cu 25 miliarde de dolari!

 „Onorata instanta, Grupul auto Volkswagen pledeaza vinovat la toate cele trei acuzatii deoarece este vinovat pentru toate trei”, a declarat Manfred Doss, consilier juridic al companiei, in fata judecatorilor Tribunalului districtual Detroit, in dosarul pentru solutionarea scandalului emisiilor poluante.

Die Welt a anuntat ca este prima oara cand Grupul Volkswagen pledeaza vinovat intr-un proces penal, in cadrul acordului in valoare de 4,3 miliarde de dolari cu Departamentul american de Justitie.

VW a acceptat sa plateasca, in SUA, 25 de miliarde de dolari pentru reclamatiile autoritatilor de mediu dar si ale proprietarilor de masini printr-un program de recumparare a nu mai putin de 500.000 de vehicule poluante inmatriculate in tara. Numai daunele se apropie de 15 miliarde de dolari, la care se adauga o amenda civila de 1,5 miliarde de dolari si o amenda penala de 2,8 miliarde de dolari. Scandalul Dieselgate a izbucnit acum doi ani, cand, Agentia americana pentru Protectia Mediului(EPA) a descoperit ca masinile VW au fost echipate cu un soft pentru a insela standardele federale din SUA. Ulterior, VW a anuntat ca, la nivel mondial, 11 milioane de autovehicule ale grupului sunt afectate de emisii poluante.

author avatar
Bogdan Borcea
53 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger