AcasăNewsDictatura pulanului, la putere in Occident

Dictatura pulanului, la putere in Occident

Protestatarii din Vest, redusi la tacere de autoritarismul care guverneaza lumea

Dreptul cetatenesc de a protesta oricand, oriunde si-n orice mod a fost abolit in Occident. Daca la romani organizatia paramilitara #Rezist continua sa isi faca nestingherita toate mendrele, in Vest deja s-a dat semnalul: toate formele de revolta publica trebuie suprimate din fasa. Exemple concrete despre cum trebuie procedat au oferit, in weekend, autoritatile din Franta si SUA, doua dintre statele pentru care libertatea de exprimare a devenit o notiune lipsita de fundament real.

Protestatarii din Vest redusi la tacere de autoritarismul care guverneaza lumea

Zice-se ca America e tara tuturor posibilitatilor, insa pe liderii de la Washington imi pare ca a cam inceput sa-i enerveze aceasta eticheta. Motivul are legatura cu valul de imigranti ce an de an se abate asupra granitelor, numai ca in 2018 se pare ca este vorba de un adevarat tsunami. Zeci de mii de venezueleni si guatemalezi (si nu doar ei) cauta sa scape de saracie si foamete luand cu asalt statele din sudul SUA. Raspunsul lui Trump? Unul pe masura: glont pe teava, a ordonat presedintele!

Au gazat femei si copii

Soldati din Garda Nationala, dar si mercenari caliti in luptele din Orient au fost mobilizati pentru a intari securitatea la frontiera dintre San Diego si Tijuana. Fara nici cel mai mic regret, autoritatile au inchis granita, decizie luata in urma escaladarii violentelor.

Daca la Washington imaginile n-au starnit cine stie ce impact emotional, pentru reporterii prezenti la fata locului a fost un adevarat soc. NBC relateaza despre mame cu copii in brate doborate de gazele lacrimogene aruncate din tunurile militarilor. „S-a luptat pentru fiecare metru de pamant, deoparte erau «cuceritorii», dincolo cerberii ce pazeau intrarea in «Taramul fagaduintei». A fost ingrozitor sa vezi micuti de nici 10 ani cazuti sub bastoanele fioroaselor trupe detasate la granita cu Mexicul”, a povestit un reporter prezent pe „frontul” sudic.

Peste 10.000 de oameni au fortat intrarea in America in acest weekend.

Macron bate la francezi ca la fasole

Situatia e la fel de tensionata si in Franta. Sau aici s-a ajuns urmare a masurilor cerute de Emmanuel Macron. Scumpirea preturilor la carburanti a scos populatia in strada. „Cu atat mai bine!”, si-a spus jumatatea, pardon sfertul coanei Brigitte.

Protestatarii s-au adunat pentru al doilea weekend consecutiv pe Champs-Elysees, insa de data asta riposta fortelor de ordine a fost si mai puternica. Pulanele din dotare si gazele lacrimogene au curatat cel mai spectaculos bulevard european, masa de oameni pusa pe scandal fiind framantata pana tarziu in noapte, cand luptele au continuat pe strazile adiacente.

De remarcat ca si la Paris s-au consemnat acte de vandalism, fiind arse anvelope si pubele si vandalizate zeci de masini. Numai interventia ferma a jandarmilor si a politistilor i-a potolit pe tinerii cu apetit revolutionar imprumutat din prea multa activitate pe consolele de jocuri. Curajosii de tastatura, bravi in ale amenintarilor proferate exclusiv online, si-au luat bataie o sora cu moartea in noaptea de sambata spre duminica si, dupa cum scriu ziarele din Hexagon, va fi liniste in Franta pentru perioada sarbatorilor de iarna.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
662 afisari

3 COMENTARII

  1. Opinați că autorul articolului dorește de fapt să comunice cititorilor că numai în țări mai puțin occidentale precum și România protestatarii mai găsesc motive de a protesta ?

  2. SUA nu e obligata sa primeasca pe toata lumea din lume in sanul ei…sa stea fiecare acasa la el sa-si cladeasca o patrie.daca romanii ar fi fugit din tara de fiecare data cand au venit unii si altii cu gust de cotropire azi n-am mai fi sarbatorit nimic… Trump are datorii in primul rand fata de poporul american si daca el considera ca nu e bine cu migranti, atunci asa sa fie… nici mie nu-mi convine Europa plina de putori extremiste si cu o educatie precara,dar cine m-a intrebat pe mine?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger