AcasăNewsDictatul de la Cotroceni

Dictatul de la Cotroceni

Inainte de consultari Iohannis tacut malc

M-am gandit mai bine. Teapa pe care Klaus Iohannis a incercat sa o dea PSD si ALDE cu „acordul national pentru consolidarea parcursului european al Romaniei”, rebotezat pe loc „pact politic pentru Romania europeana”, n-ar trebui sa enerveze pe cineva. In fond, nu a fost decat o alta modalitate prin care presedintele si-a aratat putinatatea ideilor si nepriceperea de a conduce tara fara „baietii din spate”, care-i intorc periodic cheita. Dar a mai aratat si disperarea ca o parte tot mai mare din Romania se pregateste sa ii dea cu tifla, lasandu-l fara capital electoral.

Inainte de consultari Iohannis tacut malc

Invitate la Cotroceni pentru consultari pe tema rezultatelor de la referendum, partidele politice s-au trezit in fata unei inventii pe care orice om cu un dram de minte ar fi numit-o smecherie ieftina. Ce s-a discutat cu partidele? Nici nu mai are importanta, din moment ce dupa, Iohannis le-a cerut sa fie de acord cu pactul politic pentru Romania europeana.

Pentru ce sa dam cu var?

Categoric nu fusesera invitate pentru asa ceva, iar asta s-a putut observa din declaratiile pe care liderii le-au facut la iesire. Niciunul nu a spus un cuvant despre pact, semn clar ca nu se discutase nimic in acest sens. Exceptand delegatiile PSD si ALDE, ceilalti s-au intrecut ori in a bate campii, ori in a lauda gandirea strategica a tovarasului,   revolutionara si de o importanta mondiala, de la Bobalna si pana-n ultima rezervatie de aborigeni din Australia.

Calin Popescu Tariceanu singurul care a simtit smecheria ieftina a lui Iohannis

Deci, Iohannis cheama partidele pentru ceva, iar dupa aia face un anunt care nu are nicio legatura cu tema zilei. Mai mult, pe un ton imperativ, spune ca asteapta un raspuns afirmativ. „Extraordinarici si extramorocar!”, am strigat eu cand l-am auzit, parafrazandu-l pe Razvan Boanchis. Nu as vrea sa fiu prea obraznic, desi stiu ca sunt talentat la asta, dar tot nu ma pot abtine sa intreb: ce-ai cu noi, ma, pentru ce sa dam cu var? Daca nu stie despre ce e vorba, sa-i intrebe pe baietii cu cheita.

Nicio masa fara peste!

Ce vrea Iohannis cu pactul lui? In primul rand, impunerea unui traseu european pentru Romania. Pardon, pai nu avem asa ceva? E ciudat, parca am trai in Zanzibar si nu am sti cu ce se mananca Europa. Apoi, mai vrea si legiferarea interdictiei privind amnistia si gratierea faptelor de coruptie si transpunerea in legislatie a interdictiei adoptarii de catre guvern a OUG in domeniul infractiunilor, pedepselor, al organizarii judiciare corelate cu dreptul altor autoritati constitutionale de a sesiza direct CCR cu privire la OUG.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> semneaza orice numai sa nu se supere sefu

Astea au fost temele referendumului, dar pretentiile lui Iohannis se extind si la revizuirea legilor Justitiei, inclusiv a OUG prin care au fost modificate in deplin si strict acord cu avizele Comisiei de la Venetia a consiliilor consultative ale judecatorilor si procurorilor europeni, precum si a rapoartelor Comsiei Europene si GRECO, adoptarea modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala numai cu respectarea deplina a recomandarilor Comisiei de la Venetia si Comisiei Europene. Ce rezulta? Ca nicio zi fara Comisia Europeana. Nicio zi fara Comisia de la Venetia. Parca ar fi reclama de pe vremuri, de langa Gara de Nord: „Nicio masa fara peste!”

Subordonare totala

Culmea este ca lui Iohannis i s-a explicat in nenumarate randuri ca modificarile aduse legilor Justitiei au fost facute in conformitate cu prevederile Curtii Constitutionale. Si ce daca? I s-a explicat ca, in Romania, CCR stabileste constitutionalitatea legilor. N-are importanta, sa zica nu stiu care comisie, de nu stiu unde, daca e bine sau nu. Si daca lui nu-i suna bine, sa se faca dupa placul Uniunii Europene. Mie mi se pare ca intentia lui Iohannis, nemarturisita, pentru ca nu are curajul asta, este de a subordona total Romania unei Europe in care doar cativa fanatici mai cred, fiecare avand un rol de jucat.

Care acord? Care pact?

De la PNL sau PMP nu poti avea pretentii. In starea lor de inteligenta vegetativa ar fi de acord cu orice propunere venita de la Iohannis. USR a nuantat un pic, transmitandu-i lui Klaus Iohannis ca nu-l va sustine la prezidentiale. PSD a subliniat ca nu va semna niciun acord fara consultari in cadrul partidului. Cred insa ca, pe calea a pornit-o dupa referendum, va ceda fara probleme. Doar ALDE a avut o atitudine pe masura. La referendum nu a fost vorba de niciun pact, deci, ce sa semneze? Si mai ales de ce? Doar ca sa-i puna lui Iohannis in maini un instrument care sa-l ajute la alegerea lui ca presedinte? Si, apropo, despre ce „acord national” vorbeste Iohannis? Despre care „pact politic” este vorba? Ce vrea Iohannis este un dictat.

author avatar
Valentin Boeru
2.222 afisari

5 COMENTARII

  1. Mutalakul s-a umflat prea mult,prea ca o basina a sasului dupa mai multe ploi.Sa vedem cand va exploda ce mirosuri pestilentiala va imprastia pe o raza de sute de kilometri.Am devenit o Colonie stapanita inca de acum aproape 30 de ani si numai o adevarata revolutie,la scara europeana,ne mai poate salva,foarte putin probabil pentru ca actualii lasi,tradatori,mercenari etc. isi vor cauta alti stapani pe planeta.

  2. Ba voi sunteti idioti cu ziarul asta de nici 4 bani cam cite procente are alt tampit care nu numai ca nu e din secolul asta, dar e cel mai mare criminal economic pe care l-a avut romania, un nesimtit mai mare ca nicolicea si un habarnist cel putin la fel ca stefanescu codrin??? credeam ca numai latrina 3 prin pupincuristii ei mai e atat de deraiata de la realitate. nu stiu cine naiba e asta de scrie articolul , dar parca i-a tras fix putin un sut in cur si-a aterizat in romania sa genereze aberatiile astea gen tariceanu. nea boieru, comunismul apune, tariceanu are 75 de ani, l-a depasit pe iliescu aberatii marxist leniniste, iar voi veti muri odata cu pensionarii, milogii si penalii carora le tineti partea doar pt ca asa vrea hodorogul care va plateste, mos voiculescu. greu, foarte greu scapa romania de tembelismul asta care se cheama comunism.

  3. Trebuie organizat un referendum cu itrebarea:Sateti de acord ca preseditele tarii sa nu mai abiba IMUNITATE?Precis sasul nu va mai candida in veci!!

  4. Sa votezi un referendum cu 2 intrebari pe care nici macar autorul lor nu le-a inteles si nu le tine minte este culmea absurdului si prostiei!!
    Aceasta manifestare se numeste dezbinarea natiei si ura generalizata, care va aduce mari prejudicii Romaniei,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger