AcasăNewsDiaconescu nu vrea s-o ia pe urmele lui Baconschi

Diaconescu nu vrea s-o ia pe urmele lui Baconschi

Cristian Diaconescu

Proaspat instalat in locul lui Theodor Baconschi, Cristian Diaconescu nu da semne ca ar avea de gand sa o ia pe urmele predecesorului.

Cristian Diaconescu nu se grabeste sa “adopte” votul electronic

Prima dovada: rezerva manifestata de noul ministru fata de votul prin corespondenta, proiectul initiat de Baconschi. Desi acesta din urma a precizat deja ca va pleda in continuare pentru adoptarea proiectului, Diaconescu a preferat sa apese pe frana. Respectiv, a recunoscut dorinta si dreptul romanilor din afara tarii de a ramane implicati in “viata politica si democratica romaneasca”, dar a anuntat si ca el personal se va pronunta asupra proiectului doar dupa o evaluare proprie. In schimb, Diaconescu si-a trecut printre prioritati deblocarea aderarii noastre la Spatiul Schengen, respectiv convingerea Olandei sa renunte la obiectiile ridicate.

Fost coleg de partid cu Diaconescu, pesedistul Victor Ponta s-a grabit deja sa-i “netezeasca” drumul actualului sef al Externelor, informandu-i pe ambasadorii statelor UE ca noul ministru a fost numit “neconstitutional”.

author avatar
Simona Badulescu
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger