AcasăNewsDiaconescu le-a propus rusilor o prietenie de proba

Diaconescu le-a propus rusilor o prietenie de proba

Intors recent din Statele Unite si inspirat probabil de intalnirile pe care le-a avut acolo, Cristian Diaconescu si-a propus sa dezmorteasca un pic relatia Romaniei cu Rusia.

Cristian Diaconescu le cere rusilor macar sa mimeze o buna intelegere cu Romania

Un gand bun, exprimat insa intr-un mod nu tocmai fericit, in cadrul intrevederii cu delegatia rusa la Adunarea Parlamentara a NATO. Concret, Diaconescu le-a propus rusilor sa simuleze o impacare. „Fiind vorba despre un dialog intre parlamentari, ceva mai independenti din punct de vedere politic, le-am transmis spre analiza si decizie posibilitatea ca, la un moment dat, in mod corespunzator sa aiba loc un proces simbolic de reconciliere in legatura cu un moment istoric sau altul, fata de care exista in aceasta perioada o evaluare separata”, a declarat vicepresedintele Senatului, precizand insa ca nu s-a stabilit care ar fi exact “momentul”.  In timp ce Diaconescu incerca sa ne infrateasca din nou cu Moscova, , Dmitri Rogozin, ambasadorul rus la NATO,  declara ca tara sa nu va accepta niciodata ca radarele folosite in cadrul sistemului antiracheta al NATO sa-i acopere teritoriul.

„Nu suntem impotriva dorintei NATO de a-si desfasura sistemul de aparare antiracheta, ne opunem insa razei sistemului antiracheta al NATO, care poate acoperi partea europeana a Rusiei. Nu vom fi de acord niciodata in acesti termeni, de aceea cerem garantii juridice clare ca sistemele nu sunt directionate impotriva intereselor noastre”, a mai precizat Dmitri Rogozin

Ne-au certat la noi acasa

In cor, reprezentantii Frantei, Rusiei si Ucrainei au criticat, la reuniunea comisiei pentru aparare si securitate a AP NATO,  amplasarea scutului antiracheta in tarile europene. Tonul a fost dat de parlamentarul francez Jean Michel Boucheron, care a ridicat problema eficacitatii defensive a scutului ale carui elemente vor fi amplasate si la Deveselu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
294 afisari

4 COMENTARII

  1. Diaconescu e un tip inteligent, se stie ca relatiile cu Rusia sunt tot mai bune din moment ce rusii au atatea afaceri in Romania mai ales in ultima perioada, infloritoare chiar. Altfel, ce e rau in a avea o relatie de prietenie cu vecinii?

  2. Diaconescu este intr-adevar un tip inteligent si un diplomat de exceptie. Bineinteles ca nu ar duce la nimic bun relatiile tensionate cu Rusia, asa ca trebuie facut in asa fel incat lucrurile sa urmeze un curs firesc si benefic pentru toti cei implicati.

  3. Daca tinem cont ca in timpul mandatului de ministru de externe a lui Cristian Diaconescu s-au facut cele mai mari progrese in negocierile pentru recuperarea tezaurului romanesc de la Moscova, atunci propunerea lui este de inteles nu?

  4. O prietenie cu Rusia, precum si cu China propusa de acest Diaconescu, acestea fiind cunoscute ca doua mari piete economice mondiale, ar face ca exporturile romanesti sa creasca, chiar sa se dubleze. Poate rusii ar da Romaniei un pret preferential la gaze.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger