AcasăNewsDiaconescu: Kover Laszlo nu face onoare Ungariei

Diaconescu: Kover Laszlo nu face onoare Ungariei

Laszlo Kover

Consilierul presidential Cristian Diaconu a declarat ca, prin atitudinea pe care o are presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo,  acesta nu face onoare Ungariei.

Laszlo Kover

Cristian Diaconescu, consilierul presedintelui Traian Basescu, este de parere ca atitudinea presedintelui Parlamentului ungar, Kover Laszlo, care intreprinde vizite electorale prin Transilvania, nu face onoare Ungariei.

„Trebuie inteles faptul ca intr-o astfel de situatie presedintele Parlamentului ungar s-a plasat intr-o pozitie care nu face onoare Ungariei. Deci, o atitudine si o retorica vetusta, amintind de momente pe care le consideram a fi depasite, nu reprezinta valorile si standardele la care atat Romania si Ungaria astazi adera”, a declarat, miercuri seara, Cristian Diaconescu, la TVR Info.

Consilierul a dorit sa precizeze ca actiunile lui Kover Laszlo in Romania reprezinta doar o atitudine personala, acesta nefiind sustinut inclusiv de Guvernul ungar.

„Ceea ce face domnul Kover in Romania nu este o problema de politica externa sau a relatiilor dintre state, este o atitudine personala cu iz electoral, care, dupa modesta mea parere, nu cred ca parerea lui este temeinic sustinuta inclusiv de Budapesta”, a spus consilierul prezidential.

Totodata, Cristian Diaconecu, a dorit sa lamureasca si problema declararii presedintelui Parlamentului Ungariei drept persona non grata, asa cum afirmase premierul Victor Ponta ca ar fi posibil sa se intample, explicand ca „persona non grata se declara o persoana care este acreditata intr-un stat, care are un statut diplomatic, iar dansul a venit in nume personal, cum a precizat”.

author avatar
Ionut Zgimbau
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger