AcasăNewsDiaconescu, despre cazul fratelui presedintelui: Basescu a reactionat ca un adevarat om...

Diaconescu, despre cazul fratelui presedintelui: Basescu a reactionat ca un adevarat om de stat

Candidatul PMP la alegerile prezidentiale din toamna, Cristian Diaconescu, este de parere ca presedintele Basescu “a reactionat consecvent in sprijinul justitiei si al independentei acesteia ca un adevarat om de stat”.

“Terfelirea Codrutei Kovesi, procurorul-sef al DNA si a Liviei Stanciu, presedintele ICCJ reprezinta, in fapt, principalul scop al intregului demers vizand distrugerea independentei justitiei”, a spus Diaconescu, citat de b1.ro.

Candidatul PMP la prezidentiale si-a exprimat convingerea ca, in aceste imprejurari, seful statului a reactionat constant “ca un adevarat om de stat”.

“Nu este o coincidenta faptul ca in Romania si Polonia spatiul public este ocupat cu doua teme similare, care pot afecta stabilitatea statelor respective. Nu este o coincidenta faptul ca se incearca afectarea credibilitatii a doi lideri pro-occidentali si pro-americani, prim-ministrul Tusk si presedintele Basescu. Este de neinteles cum politicieni de dreapta, care se delimiteaza astazi de Traian Basescu arata ca nu inteleg nimic din miza acestei lupte”, a mai declarat Cristian Diaconescu.

Mircea Basescu, fratele presedintelui, a fost dus, vineri seara, in arestul Politiei Capitalei, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au decis arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile. Decizia judecatorilor a fost contestata la Curtea de Apel.

author avatar
Alina Costache
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger